Femra dhe meshkuj beqarë, cilat janë qytetet shqiptare që zënë vendin e parë

Statistikat kanë treguar vazhdimisht se popullsia shqiptare po shkon drejt plakjes për shkak të emigracionit dhe rënies së numrit të lindjeve.

Por, për ata të rinj që jetojnë në Shqipëri është bërë një tjetër raport, sa i takon statuseve civile, beqar ose jo. Sipas të dhënave të fundit nga INSTAT, renditen disa nga qytetet e vendit dhe shifrat përkatëse të beqarëve.

Për femrat vendin e parë e zë Tirana, ndërsa për meshkujt çuditërisht në vend të parë renditet Dibra.

Lista e qyteteve të femrave beqare:

Tiranë – 27.2 për qind

Durrës – 22.6 për qind

Vlorë – 20.3 për qind

Korçë – 18.3 për qind

Lezhë – 25.1 për qind

Shkodër – 24.2 për qind

Elbasan – 22.6 për qind

Dibër – 24.9 për qind

 

Lista e qyteteve të meshkujve beqarë:

Tiranë – 33.9 për qind

Durrës – 31.5 për qind

Vlorë – 29.9 për qind

Korçë – 29.0 për qind

Lezhë -33.1 për qind

Shkodër – 32.8 për qind

Elbasan – 32.5 për qind

Dibër – 35.4 për qind