Flash News

POLITIKOFF

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore më të mirë

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore

Aktorja e njohur Cate Blanchett është e bindur se kritikat e ashpra në karrierën e saj të hershme të aktrimit e bënë atë një aktore më të mirë. Cate u shpreh se disa nga situatat në të cilat u gjend në xhirime kur ajo filloi të luante ishin shumë të ashpra.

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore

53-vjeçarja u shpreh për numrin e ri të revistës ‘Harper’s Bazaar’ se:

"Njerëzit shpesh flasin për të majtën dhe të djathtën, lart e poshtë, të drejtën dhe të gabuarën, të mirën dhe të keqen. Unë nuk besoj në ato terma. Arti ekziston në zonën gri. Më kanë folur në mënyra që tani ndoshta mund të shkoja te HR dhe të ankohesha, por ato biseda që u bënë me mua në fillim të karrierës sime më bënë një aktore më të mirë. Është e rëndësishme që të flasim sinqerisht me njëri-tjetrin."

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore

Cate ka theksuar gjithashtu se është e habitur nga obsesioni modern i njerëzve që duan të shprehin “të vërtetën” e tyre. Ajo tha se ishte jetike për të kuptuar ndryshimin midis “perspektivës” së dikujt dhe “të vërtetës”.

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore

"Ka një ushtrim që bëni në shkollën e dramës, ku shkruani gjithçka që një personazh thotë për veten e tij dhe më pas shkruani atë që çdo personazh tjetër thotë për ta. Diku mes atyre gjërave shpesh kundërthënëse, kontradiktore qëndron një version i së vërtetës. Një nga frazat që thjesht nuk mund ta them është ‘E vërteta ime’. Dua të them, e vërteta është e vërteta, apo jo? Nëse marr një skenar dhe mund ta imagjinoj veten duke aktruar në të, duhet ta lë poshtë dhe ta lë dikë tjetër ta bëjë. Sepse mendoj se procesi i krijimit dhe në fund të fundit, përvoja e shikimit të tij do të jetë e hollë. Është shumë më emocionuese të jesh jashtë zonës tënde të rehatisë."

Cate Blanchett thotë se kritikat e ashpra e kanë bërë aktore

Të fundit