Flash News

POLITIKOFF

'Maple Bear' dhe 'Vantage Capital' bëhen bashkë për zgjerimin e rrjetit të shkollave në Evropën Qendrore dhe Lindore

'Maple Bear' dhe 'Vantage Capital' bëhen bashkë

Katër vjet pas hyrjes në Evropën Qendrore dhe Lindore, Maple Bear, franshiza më e madhe dhe me rritjen më të shpejtë të shkollave dygjuhëshe K-12 në botë, po bashkëpunon me Vantage Capital në një program investimi prej 100 milionë eurosh për rajonin.

Në Shqipëri partneriteti me Vantage do të përshpejtojë hapjen e shkollave dhe kopshteve Maple Bear në vend, duke tërhequr investitorë seriozë në rrjetin e shkollave të Maple Bear.

“Ka një kërkesë në rritje në rajon për arsimin dygjuhësh, të cilin shkollat ​​tona janë ideale për ta përmbushur. Koncepti ynë i franshizës dëshmohet me lançime të suksesshme në Bullgari, Rumani, Serbi, Ukrainë dhe së shpejti në Shqipëri. Tani, partneriteti ynë me Vantage Capital na jep fuqinë financiare për të arritur objektivat tona ambicioze të rritjes: të ndërtojmë një rrjet shkollash me mbi 200 shkolla në rajon.” thotë Yann Bidan, Menaxher i Përgjithshëm për Maple Bear CEE.

Në Evropën Qendrore dhe Lindore, Maple Bear ka aktualisht 10 shkolla, funksionale ose në implementim në Rumani, Bullgari, Serbi, Shqipëri dhe Ukrainë dhe po planifikon 200 shkolla të reja në 22 vende gjatë dekadës së ardhshme, falë partneritetit të saj me Vantage Capital.

“Ne vendosëm dy vjet më parë të fokusohemi në mundësitë që ofron sektori i arsimit me divizionin tonë të ri të quajtur 'Vantage Best in Class'. Jemi të kënaqur që planet tona kanë rezultuar po aq të suksesshme sa pritshmëritë e njerëzve për emrin tonë. Partneriteti me Maple Bear është me të vërtetë "Më i miri në klasë" dhe së bashku ne padyshim do të bëhemi udhëheqësit në arsimin dygjuhësh premium në një rajon me mbi 250 milionë banorë", tha Luc Albinski, Kryetari Ekzekutiv i Vantage Capital.

'Maple Bear' dhe 'Vantage Capital' bëhen bashkë

Vantage Capital është një menaxher alternativ pasurish me seli në Johannesburg, Afrika e Jugut, me mbi 1.2 miliardë dollarë asete nën menaxhim. Ka një staf prej njëzet e pesë personash me bazë në Johannesburg, Cape Toën, Kairo, Dubai, Paris dhe Sofje. Vantage Best in Class, divizioni më i ri brenda Vantage, i financuar nga familjet dhe sipërmarrësit evropianë, kërkon të investojë në kompanitë e Arsimit dhe EdTech në Evropë. Vantage është bashkuar me Melvyn Lubega, bashkëthemeluesin e Go1, një prej bibliotekave më të mëdha të kuruara të eLearning në botë dhe një ‘education unicorn’ që së fundmi mblodhi 100 milionë dollarë nga Softbank, Salesforce dhe Microsoft mes investitorëve të tjerë, me një vlerësim mbi 2 miliardë dollarë, për të investuar në Maple Bear Polska. Dy divizionet e tjera janë Vantage Mezzanine i cili ka ofruar zgjidhje të borxhit të ndërmjetëm dhe financimit të kapitalit për tridhjetë e tre kompani në njëmbëdhjetë vende dhe Vantage GreenX që ka financuar 14 projekte të energjisë diellore dhe të erës me një kapacitet të kombinuar prej mbi 1,000 MË dhe për një vlerë prej rreth 800 milionë dollarë.

Maple Bear Global Schools u themelua në vitin 2003 në North Vancouver, Kanada. Sot, rrjeti Maple Bear përfshin më shumë se 570 shkolla në më shumë se 30 vende. Maple Bear Global Schools është një lider botëror në arsimin dygjuhësh, duke ofruar kujdes të cilësisë së lartë në nivelin e çerdheve, arsimit parashkollor, kopshtin e fëmijëve, arsimin fillor dhe të mesëm, bazuar në praktikat që e vendosin arsimin kanadez ndër më të mirët në planet. Maple Bear është krenar që sjell më të mirën e arsimit kanadez për një të ardhme globale për 48,000 studentë në mbarë botën.

Maple Bear Evropa Qendrore dhe Lindore është zyra rajonale e Maple Bear Global Schools, përgjegjëse për 22 vende në rajon me synimin për të implementuar dhe mbështetur në vitet e ardhshme një rrjet prej 200 shkollash Maple Bear.

Të fundit