Shkarkimi i Meçollarit, PD: Ishte rrezik për sigurinë kombëtare! U emërua nga Xhaçka, ministrja ka qenë në dijeni për shkeljet e tij

Ish-deputeti i Partisë Demokratike, Xhemal Gjunkshi, ka komentuar shkarkimin nga detyra të zëvendës komandantit të Forcave Detare, Artur Meçollari.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Gjunkshi shkruan se Meçollari është një njeri me vese dhe është shkarkuar në vitin 2013, por kur në pushtet erdhi PS ai u gradua sërish në ushtri në kundërshtim me ligjin.

Ish deputeti demokrat shprehet se Meçollari është bërë tmerri i peshkatarëve dhe i operatorëve turistikë që vizitojnë ishullin e Sazanit, duke shtuar se nëse nuk paguajnë ‘haraçin’ tek ai nuk mund ta vizitojnë dot ishullin. Sipas Gjunkshit, Artur Mecollari u gradua nga Olta Xhacka, e cila ka lejuar që komandanti i Forcave Detare të vendosë gjoba.

Ai duhet të hetohet për shkeljet skandaloze të ndodhura prej tij: “Kurset institucionale dhe gradat ua ka dhene njerezve qe kane afrimitet me te dhe qe i perzgjedh ai dhe jo atyre qe u takon. Organet e drejtesise per te gjitha keto shkelje duhet te fillojme menjehere hetimet dhe te vene para drejtesise te gjitha ata qe Vesi ju del me Shpirtin”, shkruan Gjunkshi.

Postimi i plotë i Gjunkshit:

Meçollari Sfidon Xhaçken!

“Vesi del me shpirtin”, kështu thotë një fjalë e urtë popullore!

Shkarkimi i Artur Meçollarit i personit me vese.

Artur Mecollari i perjashtuar nga shkolla e Detarise nje vit per pervetesimin, vjedhjen e materialeve shokeve te shkolles dhe pronen publike.

Me urdher te Ministrit Mbrojtjes, u largua nga Forcat e Armatosura ne vitin 2013, per “Veset” e tij te shumta, duke cenuar Sigurine Kombetare, duke bashkepunuar me Atashete e Huaj Ushtarak, jo anetare te NATO-s akredituar ne Shqiperi pa leje te MM, madje duke i ftuar dhe darkuar ne shtepi.

Pavarësisht se ishte Ushtarak me Vese, per te cilen dhe u lirua nga Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes Mimi Kodheli e dashuruar me njeriun me vese, ne kundershtim me ligjin e aktivizoj perseri ne rradhet e Forcave te Armatosura, duke e emeruar si Drejtor Inspektimi te Kabinetit te saj.
Me vone dyshja Rama-Kodheli e emruan ne Komisionin e ndarjes se Detit.

Olta Xhaçka e gradoi duke e emeruar “de facto” Komandant te Forcave Detare.

Artur Meçollari si Zv.Kom. FD, ka shmangur drejtimin e operacioneve detare nepermjet QNOD, dhe i ka drejtuar vete ne menyre autokrate, duke i mbajtur ne fshehtesi dhe pa i vene ne dijeni shefat e degeve, komandantin e Flotes dhe Qendren Operacionale te FD.

Ne Forcat Detare kane humbur, jane pervetesuar (vjedhur) 34 mije litra karburant te anijeve vitin e kaluar. Cfare ka ndodhur? Personeli pergjegjes dhe i dyshuar vazhdojne qetesisht te punojne. Asnje hetim dhe venie para pergjegjesise shkaktaret e kesaj mega vjedhje.

Emerimet e personelit behen sipas afrimitetit me Mecollarin dhe ne mosperputhje te theksuara grade-funksion.

Tre Kapitene te Rangut te pare aktualisht punojne ne reparte kembesorie, nderkohe qe Shefi i Shtabit te FD dhe kom.Flotiljes jane Kap.Rang II-te.
(Per ju lexues: Kap. Rangut pare eshte Kolonel. Kapiten i Rangut dyte eshte Nenkolonel.)
Keto jane emerime nepotike te Xhackes bandes se saj me Mecollarin ne kundershtim te plote me ligjin dhe funksionimin e gradave ne FA.
Meçollari eshte bere tmerri dhe gjobvenesi i peshkatareve dhe i operatoreve turistike qe vizitojne Ishullin e Sazanit, te cilet pa paguar haraçin nuk mundet te dalin ne det.

Ndalon pa kritere anijet turistike dhe pezullon lejet per ne ishullin e Sazanit.

Jep dhe heq leje selektive per personelin qe operojne ne gadishullin e Karaburunit, sidomos eshte bere pengese per firmat e peshkimit, per te cilen eshte bere problem ne media disa here.
Ministria e Mbtojtjes Olta Xhacka lejonte qe ky hajdut, ky gjobvenes te drejtonte Forcat Detare.
Ka mbajtur dhe ka perdorur uniforma te shteteve te ndryshme, jashte kritereve te Manualit te miratuar per uniformat ushtarake,

Kurset institucionale dhe gradat ua ka dhene njerezve qe kane afrimitet me te dhe qe i perzgjedh ai dhe jo atyre qe u takon.

Organet e drejtesise per te gjitha keto shkelje duhet te fillojme menjehere hetimet dhe te vene para drejtesise te gjitha ata qe Vesi ju del me Shpirtin.