Theresa May kërkon bllokim të imigracionit joevropian

Kryeministrja britanike, Theresa May pritet të hapë sot fushatën elktorale të Partisë së saj Konservatore me një fokusim në shtrëngimin e lirisë së lëvizjes për qytetarët e BE-së për në Britani dhe pengimin e imigracionit që nuk vjen nga BE-ja.

“Në deklaratën e saj pritet të mbahet premtimi afat gjatë i konservatorëve për reduktimin e imigracionit vjetor në Britani në më pak se 100 000 persona dhe të propozojë një pagesë për punëdhënësit që përdorin staf të kualifikuar të marrë jashtë BE-së”, sipas BBC dhe mediave të tjera britanike.

Kur May njoftoi se zgjedhjet e parakohshme do të mbaheshin në 8 qershor, ajo u kërkoi votesve të mbështesnin lidershimin e saj dhe planin për Brexit duke i dhënë kështu një maxhorancë të gjerë në parlament.