Zgjedhjet pa garë dhe me një kandidat, Cakaj ‘lexon’ raportin e OSBE/ODIHR: 30 qershori u cilësua legjitim dhe demokratik

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj ka reaguar pas publikimit të raportit të OSBE/ODIHR për zgjedhjet e 30 qershorit.

Sipas ministrit në detyrë, në një deklaratë për mediat, procesi ka qenë i rregullt dhe demokratik, i njohur ndërkombëtarisht.

Ministri bën përgjegjës vetëm opozitën, konkretisht PD dhe LSI për shkeljet e konstatuara në raport.

“Raporti e cilëson sjelljen e PD e LSI në raport me kryeministrinë si të dhunshme dhe vandaliste me disa institucione të tjera. Vendi ka patur më shumë se zgjedhje vendore, u përball me sfida për ruajtjen e rendit. Këtë herë kemi patur më shumë se bojkotim të zgjedhjeve  se jemi ekspozuar ndaj dhunës para dhe pas procesit zgjedhor”, u shpreh Cakaj.

Vijon…