Bashkimi me Kosovën një çështje e mbyllur? Edi Rama: Ka vetëm një gjë të madhe…

Kryeministri Edi Rama u pyet nga gazetarët belg nëse bashkimi i Shqipërisë me Kosovën është një çështje e mbyllur, por përgjigjja që dha nuk ishte e plotë. Rama tha se në të ardhmen e shqiptarëve ka vetëm një gjë të madhe, hyrja në Bashkimin Europian.

“Dua të theksoj me forcë se ka vetëm një gjë të madhe në të ardhmen e Shqipërisë dhe shqiptarëvë, është Evropa e madhe me shqiptarët brenda, qofshin shqiptarët e Shqipërisë, Kosovës dhe të gjithave vendeve të rajonit ku ata jetojnë”, tha Rama.

Më pas kryeministri u përqëndrua në përgjigjen e tij te reformat e ndërmarra për hapjen e negociatave.

Kryeministri belg takon Ramën në Tiranë: Nuk kemi ende qëndrim zyrtar për hapjen e negociatave për Shqipërinë