Flash News

Bota

Tre vendet e BE-së që paguajnë më shumë për orë pune

Tre vendet e BE-së që paguajnë më shumë për

Eurostat ka publikuar listën me vendet e Bashkimit Evropian që paguajnë më shumë para për orë pune dhe ato vende që japing më pak për punëtorët.

Sipas Eurostat, siç shihet edhe nga harta, Pagën më të lartë e jep Luksemburgu me 50,7 € pasuar nga Danimarka me 46 € dhe Belgjika me 43,5 €.

Sa i përket vendeve që paguajnë më pak, janë Bullgaria me 8,2  dhe Rumania me 9,5 €.

Në vitin 2022, kostot mesatare për orë të punës në të gjithë ekonominë (shih shënimin metodologjik) u vlerësuan të jenë 30,5 € në BE dhe 34,3 € në zonën e euros, krahasuar me 29,0 € dhe 32,8 €, përkatësisht në 2021.

Tre vendet e BE-së që paguajnë më shumë për

Të fundit