Flash News

KRYESORE

Burrat sërish në vend të parë/ A janë dhe shqiptarët si amerikanët? Apo vetëm të dielën?

Burrat sërish në vend të parë/ A janë dhe

A vishni mbathje të pastra? Studimi më i ri thotë se shumë amerikanë nuk e bëjnë këtë rregullisht. Kompania e të brendshmeve "Tommy John" u interesua për rutinën lavanderisë së amerikanëve. Kompania më pas vendosi të kryejë një studim dhe ta ndante këtë informacion më botën (plus ju e dini, të marrin dhe pak promovim gjatë procesit).

Për të kryer studimin, kompania pyeti 2,000 burra dhe gra amerikanë në lidhje me rutinën e përditshme të tyre dhe sa herë i lanin veshjet. Përsëri, rezultatet zbuluan se njerëzit janë mjaft fleksibël me të brendshme.

45 përqind e amerikanëve pretendojnë se ata kanë veshur të njëjtën palë të brendshme për dy ditë ose dhe më gjatë.

Ndërsa mençuria "konvencionale" na thotë se duhet të veshim çdo dite të brendshme të lara, shumica e amerikanëve kanë arritur në përfundimin se jeta reale nuk është aq e prerë dhe e thatë. Dhe kjo është në rregull. Ne nuk duhet ta jetojmë jetën tonë me rregulla kaq të rrepta dhe jozyrtare.

Por, gjërat marrin një hije dyshimi pasi 13 përqind e të anketuarve thanë se kanë veshur të njëjtën palë për një javë  ose më shumë. Kjo mund të jetë një sekret i vogël shumë i ndyrë.

Dhe ndoshta befasuese, meshkujt janë më "pisanjosët" e anketimit. Ndërsa 8% e të anketuarve femra thanë se ata kishin veshur për më shumë se një javë të njëjtat të brendshme, 20% e burrave thanë të njëjtën gjë.

Kjo do të thotë se burrat kishin 2.5 herë më shumë të ngjarë të mbanin të njëjtat mbathje.

Statistika të tjera

Por nuk ishte fundi i të dhënave.

38% e të anketuarve thanë që nuk e dinë se sa kohë kanë pasur një palë të brendshme të vjetra (pra nuk kanë blerë të brendshme të reja). Për më tepër, 46 përqind e të anketuarve amerikanë thanë që kanë pasur të paktën një palë të brendshme për një vit ose më shumë.

Ekziston "një rregull" që të brendshmet e vjetra duhet të shkëmbehen për një palë të re çdo gjashtë muaj deri në një vit. Ndërsa përsëri, ky është një rregull që ekspertët e modës dhe kompanitë si Tommy John kanë krijuar për të sjellë fitime kompanive të tyre, ka një sens. Askush nuk mund të mbajë të brendshme që i kanë prej vitesh. Përveç kësaj, kjo ka të bëjë dhe me problemet shëndetësore që mund të vijnë nga mungesa e higjienës.

Mbi të gjitha, një palë mbathje të pastra mund të mbajnë deri në 10,000 baktere të gjalla. Nëse kjo është e vërtetë për çdo palë të brendshme të pastra, imagjinoni për mbathjet që keni muaj apo vite që i përdorni.

Tmerr!

Në fund të fundit, ky studim, megjithëse është promovim i pjesshëm, sjell një këndvështrim dhe ngre shumë diskutim për përdorimin e të brendshmeve.

Por si mund të jetë realiteti i shqiptarëve sa i takon të brendshmeve të cilët "vdesin" të jenë pak amerikanë? Presin dhe ata të dielën për t`i ndërruar?

Shpresojmë që jo!

Po ti? Kur është hera e fundit që kë ndërruar mbathjet? Kur është hera e fundit që keni blerë një palë të reja?

Na e tregoni në komente.

Ditari politik

Të fundit