COVID-19/ Pas Italisë dhe Spanjës, ulet numri i viktimave dhe në Francë

Europa duket se ka nisur të marrë frymë! Pas Italisë dhe Spanjës, të dhëna premtuese vijnë dhe nga Franca. Të paktën 357 viktima janë regjistruar në 24 orët e fundit nga pamdemia që ka goditur globin. Megjithatë, shifra është se dy ditë më parë, duke e çuar numrin e përgjithshëm të vdekjeve në 8.078 persona për shkak të koronavirusit.

Nga këta, të paktën 5.889 pacientë kanë humbur jetën në spital ndërsa 2.189 kanë gjetur vdekjen në azilet e të moshuarve. Franca është gjithashtu një nga shtetet më të goditura në Eurpë nga koronavirusit.

Megjithatë duket se dhe në këtë vend situata po përmirësohet dhe të dhënat janë premtuese. Më herët, Italia dhe Spanja regjistruan shifra më të ulëta viktimash dhe të infektuarish nga koronavirusi.