COVID-19/ Portugalia ofron akses për emigrantët njësoj si të ishin banorë të përhershëm

Deri në datën 1 korrik, në Portugali të gjithë do të trajtohen si banorë të përhershëm të vendit, për t`iu siguruar atyre akses në shërbimet publike gjatë pandemisë së COVID-19.

“Njerëzit nuk duhet të privohen nga të drejtat e tyre për shëndet dhe shërbim publik vetëm sepse aplikimi i tyre nuk është përpunuar ende. Në këto kohë të jashtëzakonshme, të drejtat e emigrantëve duhet të garantohen,” – është shprehur për ‘Reuters’ Claudia Veloso, zëdhënëse e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Portugalia ka raportuar 5,117 raste të virusit dhe 100 vdekje, shifra që sipas autoriteteve shëndetësore portugeze pritet që të kapin kulmin në fund të majit.