Flash News

KRYESORE

Eksperti i Trump: Në SHBA mund të kemi deri në 200 mijë të vdekur nga COVID-19

Eksperti i Trump: Në SHBA mund të kemi deri në 200 mijë

Miliona Amerikanë do të infektohen nga koronavirusi dhe 100,000 deri 200,000 do të vdesin, paralajmëroi të dielën eksperti më i lartë i sëmundjeve infektive të qeverisë amerikane, Anthony Fauci Drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive. Numri i vdekjeve globale ka kaluar 31 000 persona.

Ndërkohë infeksionet në të gjithë botën tejkaluan numrin e 680 000 personash, sipas universitetit Johns Hopkins në SHBA. Ndërkohë, Anthony Fauci parashikon që në SHBA të infektuarit me koronavirus do të jenë me miliona njerëz, ka deklaruar ai për CNN.

“Unë do të thoash se do të kemi midis 100 deri në 200 mijë raste vdekjesh”. Aktualisht në SHBA janë të paktën 125 mijë të infektuar me koronavirus, ndërsa numri i personave të vdekur është 2100.

 

Ditari politik

Të fundit