Hahn: Tërheqja e SHBA-së nga Ballkani aspak problem, drejtimin e ka Brukseli

E përditshmja prestigjioze “Washington Post” shkruan se për Komisionerin Europian të Zgjerimit, Johannes Hahn, tërheqja e SHBA-ve nga Ballkani nuk përbën një problem.

“Që prej luftërave të viteve ’90, Uashingtoni ka qenë ‘shoferi’ në rajon dhe jo Brukseli”, shkruan gazeta, megjithatë Hahn deklaron se tani po ndodh e kundërta.

“Shtetet e Bashkuara janë shumë mbështetëse për BE-në në Ballkan. Mendoj se janë të lumtur, që tanimë drejtimin e kemi ne në dorë”, është shprehur ai.

Shqetësimi më i madh në këto momente, sipas zyrtarit të lartë europian lidhet me qasjen e Amerikës ndaj zgjidhjes së çështjes së Kosovës.