Flash News

KRYESORE

Ish-ministri i PS: Të dhurojmë fonde për germat e teatrit. Qeverisja nuk është buzëqeshje televizive

Ish-ministri i PS: Të dhurojmë fonde për germat e teatrit.

Ish-ministri i Financave, Arben Malaj i është bashkuar thirrjes së Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, për të dhuruar fonde për rivendosjen e germave që pretendohet se janë hequr fshehurazi nga punonjësit e bashkisë së Tiranës. Malaj kërkon që qytetarët të bashkohen për të dhuruar fonde për vendosjen e germave të Teatrit Kombëtar.

Ai thekson se veprimet në errësirë janë të denja për hajdutë dhe jo për qeveritare, ndërsa për qeverisjen thotë se nuk mund të realizohet me buzëqeshje televizive, por kërkon përgjegjësi dhe llogaridhënie të përhershme.

Reagimi i plotë i Arben Malajt:

Të bashkohemi të dhurojmë fonde për rivendosjen e gërmave të Teatrit Kombëtar.

Gjeja e pare do te ishte qe pas apelit publik te kesaj aleance, bashkia e Tiranës t’i rikthente dhe vendoste vete germat e vjedhura. E mbeshtes plotesisht qendrimin e disa artisteve te vendit tim, jo thjeshte per mbrojtjen e nderteses se Teatrit Kombetar, por sidomos per krijimin e kultures thellesisht demokratike se vendimet duhet te merren bashke me komunitetin. Asnjëherë dhe per asgje nuk ka vetem nje opsion, vetem nje zgjidhje dhe ajo te te imponohet dhunshem nga larte. Ndersa veprimet ne erresire dhe fshehur jane te denja per hajdute dhe jo per qeveritare. Opsionet duhet te perzgjidhen sa me mire, duke e ruajtur me fanatizem kulturen tone dhe duke e integruar sa me mire. Turizmi kulturor edhe per dicka te vjeter por qe ka pjese identifikuese te historise se vendit tend, ne kete rast jo te historise se nderteses por te historise se ku u rriten shume personalitet tona kulturore, eshte sot shume me terheqes se sa turizmi i kullave dhe shesheve te ndertuara, prishura dhe rindertuara me parate e taksapaguesve. Sa here dhe sa rende e kane paguar taksapaguesit shqiptare ndertimin dhe rindertiminm, prishjen pas rindertimit dhe fillimin e nje rindertimi tjeter te sheshit ‘Skenderbe’, po rreth rrutullimin tek Zogu i Zi?? Sa lagje te Tiranes kane infrastrukture shume te keqe sikur te ishin ne nje vend afrikan dhe jo ne Shqiperine evropiane? Pse Bashkia e Tiranes nuk bene transparencen ligjore te kostove te paguara per prishjet, ndertimet, prishjet dhe rindertimet e disa pjeseve te rendesishme te urbanistikes dhe infrastrkurese se saj ne 15 vitete e fundit?

Qeverisja nuk eshte kryesisht buzeqeshje televizive, qeverisja eshte pergjegjesi, integritet maksimal dhe llogaridhenie te perhershme dhe te sakte.

Të fundit