Kreu i PD-së: Rama nuk mund të korrigjohet, mbijetesa e tij politike lidhet me krimin

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha deklaroi se kushdo që mendon se Edi Rama mund të korrigjohet është naiv dhe se që të mbijetojë politikisht, kryeministri duhet që të mbajë lidhjet me krimin. Ai shtoi se e di që problemi kryesor që ndiejnë shqiptarët është ekonomia, varfëria, papunësia, të cilat godasin direkt jetët e shqiptarëve.

“Shqipëria ka shumë mundësi për të gjithë. Shqipëria ka mundësi të mos ketë papunësi, të mos ketë varfëri, por kjo gjë kërkon që qeveria të punojë për njerëzit, që ekonomia të ofrojë mundësi për të gjithë. Kjo nuk mund të arrihet me një politikë të kapur nga krimi dhe nga një grusht oligarkësh.”, tha Basha.

Kryetari i opozitës tregoi në konferencë për shtyp se përse qeveria Rama po i bën shqiptarët që të vuajnë.

“Një qeveri e pakicës punon për pasurimin e pakicës. Një qeveri që vjen në pushtet nga krimi dhe mbahet në pushtet nga krimi do t’i shërbejë krimit.

Një qeveri që vjen në pushtet me paratë dhe mbështetjen e oligarkëve, do t’u shërbejë oligarkëve

Shikoni bumin e ndërtimit në Tiranë. Shikoni koncesionet kriminale me kosto të fryra në mënyrë marramendëse. Janë të gjitha shërbimi dhe favoret që Edi Rama u bën krimit dhe oligarkëve. Ato janë varfërim i shqiptarëve të thjeshtë.

Edi Rama nuk i ka shërbyer kurrë popullit dhe nuk do t’i shërbejë kurrë popullit. Ai është kryeministri i krimit, kryeministri i oligarkëve dhe do jetë i tillë deri në ditën e fundit që do të jetë në pushtet.”

Basha shtoi se vetëm një qeveri qe vjen me votën e lirë të njerëzve, të popullit, punon për popullin

“Ndaj përpjekjet tona për ekonominë, për punësimin, për përparimin do të japin rezultat vetëm kur të zgjidhim problemin e madh politik: Çlirimin e politikës nga krimi dhe oligarkët. Ata që mendojnë se Edi Rama mund të kufizohet, mund të reformohet apo mund të korrigjohet, janë, në rastin më të mirë, naivë të rrezikshëm. Edi Rama është i zhytur në krim dhe mbijetesa e tij politike është e lidhur me krimin. Edi Rama duhet të ikë.

Edhe pas ikjes së tij Shqipërisë do t’i duhen përpjekje titanike për të çrrënjosur modelin kriminal që ka instaluar ai në Shqipëri dhe për të kuruar plagët e korrupsionit. Por rrugë tjetër nuk ka. Pastrimi i sistemit tonë politik, largimi njëherë e mirë i drejtimit kriminal të qeverisje, është shpresa dhe rruga e sigurtë për një Shqipëri që i takon të gjithë qytetarëve të saj.”, përfundoi Basha.