Kripa e Himalajave, ingredienti që shëron organizmin tuaj

Kripa e Himalajave është në fakt një përbërës mineral që vjen nga malet në Pakistan, veçanërisht minierat e Khewras, të konsideruara në mesin e më të pastrave në të gjithë planetin.

Ky është një produkt që ka filluar të komercializohet me sukses në një numër të mëdha vendesh në Evropë, Amerikë dhe shumë vende aziatike, pasi vlerat e larta ushqyese ofrojnë avantazhe për njerëzit.

Kjo kripë  përbëhet nga 84 përbërës të shëndetshëm për të gjithë trupin dhe gjithashtu është një furnizues i rëndësishëm i elektroliteve, si dhe elementë të tjerë që përmirësojnë funksionimin kryesor të organeve të shumta vitale në të gjithë trupin.

Në fakt, për shkak të strukturës së saj interesante, ajo ka aplikime shëruese dhe estetike, veçanërisht për të relaksuar trupin tuaj dhe për lëkurën.

Duke marrë parasysh se shumë njerëz ende nuk janë të njohur me avantazhet e kësaj kripë, këtë herë ne do të donim të ndanim me ju, përdorimet kryesore:

Mban nën kontroll nivelin e lëngjeve në inde

Redukton nivelin e tepërt të aciditetit në qarkullimin e gjakut. Mineralet e saj të rëndësishme ndihmojnë në rikuperimin e nivelit të pH-së të trupit, duke qëndruar larg reaksioneve të inflamacionit dhe sëmundjeve të vazhdueshme.

Rrit energjinë

Për shkak të përqendrimit të saj të madh të antioksidantëve si dhe elektroliteve, ky kompleks i veçantë natyror është një numër i aleatëve për të rritur nivelet fizike dhe mendore të energjisë natyrisht.

Mbron organizmin tuaj

Ushqyesit e saj përmirësojnë florën mikrobike në traktin e zorrëve dhe rrisin aftësinë për të dalluar dhe eliminuar mbetjet që trupi juaj nuk ka nevojë.

Kontrollon presionin e lartë të gjakut

Kripa e kuqe nga Himalajet është në gjendje të kontrollojë presionin e lartë të gjakut, pasi ushqyesit e saj rregullojnë nivelet e kripës, si dhe stabilizojnë rrahjet e zemrës.

Ideal për enët e gjakut

Për veprimet relaksuese dhe anti-inflamatore, ky komponent është ideal kur bëhet fjalë për trajtimin e disa dobësive të sipërfaqeve të murit dhe valvulave të enëve të gjakut sipërfaqësore.

Mineralet që absorbohen përmes lëkurës, përmirësojnë kalimin e gjakut përmes kapilarëve dhe venave, duke shmangur gjithë acarimin dhe dilatimin e tyre. Nga ana tjetër, ajo ka aftësinë për të përmirësuar tiparet e sistemit tuaj limfatik, duke ndaluar që toksinat të ndikojnë në qarkullimin e gjakut.

Trajton migrenën

Mineralet që gjenden në këtë produkt ndihmojnë për përmirësimin e trajtimit të migrenës, ndoshta edhe për pak minuta. Marrja e saj në trup inkurajon segregacionin për serotonin, hormonin që redukton dhimbjen dhe inkurajon mirëqenien.

Kjo kripë redukton gjithashtu edhe dhimbjet e kokës. Mineralet e saj pastrojnë plotësisht kanalet e bllokuara dhe duke ulur ënjtjen, heq problemet aktuale të frymëmarrjes.

Pastron fytyrën

Përdorimi i saj si një maskë shtëpiake do të ndihmojë në pastrimin e poreve dhe lëkurës.