Merkel takim me Conte-n: Të hapen negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Mercel takon conten

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka apeluar që të nisin bisedimet për procesin e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Gjatë takimit me kryeministrin italian, Giuseppe Conte, Merkel tha se mos çelja e negociatave me Bashkimin Europian me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, do të krijojë një boshllëk që do kërkohet të mbushet nga të tjerë.

“Kjo gjë nuk përputhet me interesat strategjike europiane. Vendet e Ballkanit Perëndimor janë dhe vende të NATO-s, ndaj ndajmë në këtë drejtim një strategji Atlantike”, tha Merkel.