Pas shkarkimit të Muçit, Meta nxjerr dekretin: Të plotësohet vakanca në Gjykatën Kushtetuese

Pas takimit me gjyqtarin e shkarkuar nga Vettingu, Besnik Muçi, anëtar për në Gjykatën Kushtetuese, Presidenti i Republikës, Ilir Meta, ka dekretuar shpalljen e vakancës për këtë vend.

Në një shkresë zyrtare, Meta ka dekretuar vakancën dhe bën njoftimin publik për këtë procedurë.

Pak më parë, Gjykata Kushtetuese ka hequr emrin e Besnik Muçit nga faqja zyrtare në web, duke njohur kështu vendimin e KPA-së e cila e shkarkoi Muçin nga detyra.

Ndërsa paraditen e sotme Muçi i ka dërguar një letër të hapur Gjykatës Kushtetuese, ku shkruante se është në pritje të vendimit të saj lidhur me vijimin e mandatit të tij pasi KPA vendosi ta shkarkojë.

Sipas Komisionerit Publik Muçi ka cënuar besimin publik të sistemit të drejtësisë dhe ka kryer deklarime të pasakta dhe të pamjaftueshme.