Flash News

POLITIKOFF

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave: Askujt s’i intereson kënaqësia e grave

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

Nuk ishte një vendim i lehtë për Emma Thompson që të xhironte një skenë nudo për filmin e saj të ri të vlerësuar nga kritikët, “Good Luck To You, Leo Grande”. Është një moment transformues për personazhin e saj Nancy, një mësuese e studimeve fetare në pension dhe nënë e dy fëmijëve, e cila guxon të punësojë një punëtor të ri të bukur seksi (Daryl McCormack) për natën, pasi kaloi mbi pesë dekada duke jetuar rreptësisht sipas librit.

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

"Ajo është dikush me të cilin mund të lidheni," thotë aktorja për PEOPLE në numrin e kësaj jave, referuar personazhit të saj. "Ajo është një person shumë i zakonshëm, duke bërë diçka të jashtëzakonshme."

Filmi ndjek kërkimin e saj për kënaqësi, e sigurt se seksi është më shumë sesa akti i zakonshëm i dhomës së gjumit të përjetuar në martesën e saj - megjithatë ka frikë ta shtyjë veten për të zbuluar më shumë.

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

"Mendoj se kënaqësia e grave nuk ka qenë kurrë prioriteti i askujt," thotë Thompson, 63 vjeçe, personazhi i së cilës shënon një listë të detyrave për Leo-n për aktivitetet e takimit.

Por personazhi i Thompson, zgjuarsia dhe hezitimi i së cilës nxit prirjen komike të filmit, në fund arrin diçka që ajo nuk e kishte imagjinuar: respektin për trupin e saj. Në një skenë të fundit, ajo përballet me pasqyrën, e vetme dhe e zhveshur, me personazhin e saj duke rimarrë një trup që nuk e kishte menduar kurrë ta vlerësonte.

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

Nuk ishte një skenë e lehtë për Thompson, dhe vetëm tre persona të tjerë ishin në setin e mbyllur kur ajo e xhiroi, duke përfshirë regjisoren Sophie Hyde.

“Emma nuk është imune ndaj kulturës në të cilën jemi të zhytur të gjithë, që na tregon se trupat tanë nuk do të jenë kurrë të mjaftueshëm”, thotë Hyde. "Pra, duke e bërë këtë moment plotësisht si Nancy, pasi kishte pasur njëfarë aksesi në madhështinë e asaj që trupi i saj është i aftë, Ema duhej të besonte vërtet në atë ide dhe të zhytej në të. Gjë që ajo e bëri plotësisht."

Thompson mendon se si filmi ka ndikuar në pikëpamjen e saj për veten.

"Gjithmonë kam menduar se trupi im nuk ishte mjaftueshëm, nuk ishte aspak tërheqës, megjithatë, unë kam jetuar në të dhe kam përjetuar kënaqësi në të," -tha ajo. "Unë mendoj se sa më shumë që ne mund t'i pranojmë trupat tanë - dhe të mos i duam, nuk duhet t'i duash - por duhet t'i pranojmë në mënyrë që të përjetojmë diçka brenda tyre."

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

Ndërsa në një intervistë për Glamour, Thompson e quan faktin e të mos qenit në gjendje të pranojmë trupin tonë, si një nga tragjeditë më të mëdha.

Emma Thompson flet për skenën e saj nudo dhe pranimin e trupave:

“Mendoj se një nga tragjeditë e mëdha në jetën tonë - në jetën e grave - është koha, përpjekja, energjia, pasioni që kemi humbur duke mos qenë në gjendje të pranojmë trupin tonë. Dhe mendoj se është shumë, shumë e vështirë ta zhbësh këtë, por disi duhet të përpiqemi. Ky është kontributi im – është një kontribut i vogël, por kjo është gjithçka që unë mund të bëj dhe njerëzit do ta ndjekin në mënyrë që ne të normalizojmë trupat normalë, trupat që nuk janë trajtuar, nuk janë industrializuar në një farë mënyre dhe janë bërë të pranueshëm. Të gjithë jemi mësuar ta krahasojmë veten me trupa që, në përgjithësi, nuk janë ato që kanë qeniet njerëzore”, -u shpreh ajo.

“Good Luck To You, Leo Grande” po transmetohet në "Hulu".

Të fundit