Flash News

POLITIKOFF

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Të shumtë janë ata që hanë babane në mëngjes si produktin e parë sapo janë zgjuar - me barkun bosh. Bananja tingëllon si opsion i përsour - e shëndetshme, ushqyese dhe që të jep energji por nuk duhet konsumuar me barkun bosh.

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Sipas nutricionistëve,  banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se janë plot me kalium, fibra dhe magnez, bananet nuk janë një mundësi e shkëlqyer për vaktin e parë të ditës.

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Ndryshe nga ç’mund ta kishit menduar, ky frut nuk ju ndihmon të mbani një sistem tretës të shëndetshëm.

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Bananet përmbajnë shumë sheqer dhe siç shprehet Dr Gioffre për The Sun “kur sheqeri konsumohet në çfarëdo forme, ai i nënshtrohet procesit të fermentimit, njësoj si birra dhe vera, duke u shndërruar në acid dhe alkool në trupin tuaj. Kjo bllokon sistemin tuaj tretës.

Pse nuk duhet të konsumoni bananet me barkun bosh

Të fundit