Flash News

Rajoni

Konventa e BE-së dënon gjuhën ofenduese të Vulin ndaj shqiptarëve

Konventa e BE-së dënon gjuhën ofenduese të Vulin ndaj

“Konventa Kombëtare për BE-në” në Serbi ka dënuar gjuhën ofenduese të ministrit të Mbrojtjes, Aleksandër Vulin, ndaj shqiptarëve teksa iu referua me termin “shiptari”.

Platforma e shoqërisë civile thekson se është detyrim i çdo deputeti të respektojë ligjet, normat dhe dinjitetin e shumicës dhe të pakicave kombëtare duke promovuar tolerancë, dialog dh epajtim, raporton Gazeta Express.

Në deklaratën e bërë nga Konventa e BE-së në Serbi, thuhet se Vulin ka përdorur shpesh terma që fyejnë dhe ofendojnë pakicën kombëtare shqiptare dhe dinjitetin e tyre.

Të fundit