Rama i indinjuar me Nobelin e dhënë austriakut Handke: Më vjen për të vjellë, turp!

Kryeministri Edi Rama nuk e kishte menduar se do të vinte një ditë që do t’i vinte për të vjellë për shkak të një çmimi Nobel. Ai e quan turpin faktin që Akademia Suedeze ia dha Nobelin në letërsi, shkrimtari austriak Peter Handke, njeriut që ka qenë mbështetës i pasionuar i “Kasapit të Ballkanit”, Sllobodan Milosheviç dhe i luftërave të tij gjenocidale në rajon, përfshirë edhe Kosovën

“Kurrë nuk dot a mendoja se do të më vinte për të vjellë për shkak të një çmimi Nobel por turpi është duke u bërë pjesë normale e botës ku ne jetojmë.

Pas një vendimi të turpshëm të bërë nga një autoritet moral si Akademia Nebel turpi po vuloset si një vlerë e re. Jo, ne nuk mund të bëhemi kaq indiferentë ndaj racizmit dhe gjenocidit”, shkroi Rama në Twitter