Shehaj: Asnjë qindrakë nga Samiti i Poznanit, rikonfirmoi izolimin ekonomik dhe politik të Shqipërisë

Partia Demokratike, përmes ish-deputetit Agron Shehaj ka komentuar pjesëmarrjen e Shqipërisë në Samitin e Poznanit të vendeve të Ballkanit Perëndimor, mbajtur me 5-6 korrik.

Në një deklaratë për mediat, Shehaj thotë se Samiti i Poznanit e rikonfirmoi izolimin ekonomik dhe politik të Shqipërisë dhe se bashkë me Korenë e Veriut janë dy vendet e vetme në botë që nuk kanë patur investime të huaja në këto 6 vite.

Kjo, sipas Shehajt, për shkak të nivelit të lartë të korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Deklarata e plotë:

Ekonomikisht, Sot Shqipëria është më e izoluar se kurrë ndonjëherë gjatë 30 viteve të fundit.

Sot Shqipëria është vendi më i izoluar nga tregu dhe ekonomia europiane. Praktikisht jemi vendi më i papërgatitur në Evropë për t’u bërë pjesë e tregut të përbashkët europian.

Samiti i Poznanit i vendeve të Ballkanit Perëndimor e rikonfirmoi izolimin ekonomik dhe politik të Shqipërisë dhe paaftësinë e vendit tonë për të qenë pjesë e ekonomisë europiane.

Shqipëria nuk mori asgjë nga ky samit, asnjë qindarkë dhe asnjë mbështetje ekonomike.

Të gjitha vendet e tjera të Ballkanit morën dhjetëra e qindra miliona euro falas, kurse Shqipëria mori një foto me të cilën mburret Kryeministri në Facebook.

Është e njëjta histori që përsëritet në të gjitha takimet e Procesit të Berlinit. Shqipëria shkon e papërgatitur, pa projekte dhe propozime. Shqipëria shkon si vendi më i korruptuar në Evropë

Shqipëria shkon si vendi me një qeveri të kapur nga krimi. Korrupsioni dhe lidhjet me krimin janë arsyeja pse BE nuk i jep Shqipërisë asnjë qindarkë.

Para katër muajsh, Komisioni i Buxhetit te Parlamentit Europian deklaroi se:

“Shqipëria nuk ka asnjë kapacitet për të thithur më shumë fonde të BE-së se sa asistenca teknike që merr aktualisht dhe prandaj BE nuk duhet të rrisë fondet për Shqipërinë”

Ekonomia është katastrofa më e madhe e qeverisjes së rilindjes.

I vetmi projekt ekonomik i Edi Ramës ka qenë vënia nën kontroll e të gjithe ekonomisë së vendit.

Të vetmet politika ekonomike të qeverisë kanë qenë grabitja dhe privatizimi de fakto i pasurive të Shqipërisë në duart e Edi Ramës dhe një grushti klientësh të tij.

Koncesionet kanë patur vetëm qëllimin e grabitjes së pasurive dhe pronave  publike.

Kontratat publike kanë patur vetëm këtë qëllim.

Ligjet ekonomike, që nga ligji i investimeve strategjike, tek ai i Korporatës së Investimeve,  tek ai për shitjen e pronave publike e deri tek ligjet special si ai i teatrit kanë patur qëllim vetëm grabitjen e Shqipërisë

Për ta realizuar këtë plan Edi Rama ka qenë i interesuar për izolimin ekonomik të Shqipërisë

Që të mos ketë trysni nga kompanitë dhe qeveritë  e huaja,  në mënyrë të qëllimshme EdI Rama e ka izoluar ekonomikisht Shqipërinë nga bota, duke mbajtur larg projektet e huaja dhe investitorët e huaj.

Shqipëria dhe Koreja e veriut janë të vetmet vende në botë që nuk kanë patur investime të huaja në këto 6 vite.

Zero investime të reja ka marrë Shqipëria nën qeverisjen Rama. Qeveria ka mbajtur larg çdo biznes të huaj për t’u përfshirë në Shqipëri. Miliarda euro koncesione janë dhënë por asnjë prej tyre  nuk i është dhënë ndonjë kompanie të huaj.

Të gjitha u janë dhënë kompanive të klientëve të qeverisë, pa asnjë kapacitet dhe përvojë. Nga ana tjetër, qeveria qëllimisht ka nxitur largimin e investitorëve perëndimorë duke i zëvendësuar ata me lindorë ose vendas.

Nga Deutsche Telecom dhe T-mobile tek Sheratoni, tek bankat më të rëndësishme franceze dhe kompanitë farmaceutike më të mëdhaja në botë janë larguar.

Të gjithë janë zëvendësuar me investitorë lindorë ose shqiptarë.

Nga bregdeti Tek nafta, kromi dhe pasuritë nëntokësore

Tek aeroportet, portet dhe rrugët kombëtare

Tek shëndetësia dhe arsimi

Cdo gjë është vënë nën kontroll nga një grusht klientësh të qeverisë

Të cilët janë biznesmenë grabitqarë që vetëm vjedhin,  nuk krijojnë dhe nuk prodhjojnë.

Në vend të mundësive Edi Rama u afroi shqiptarëve si mdoel ekonomik

Drogën.

Ekonomia e drogës po mbizotëron në tregun vendas.

Po furnizon ndërtimet e shumta pa efikasitet ekonomik

Po mbështet lluksin e shfrenuar

Droga po shkatërron  strukturën ekonomike të vendit

Ekonomia shqiptare tashmë bazohet në grabitjen dhe paratë e pista.

Rezultati i kësaj katastrofe ekonomike Të Edi Ramës Është mungesa e mundësive ekonomike

Mos krijimi i vendeve të reja të punës, Papunësia dhe varfëria për qytetarët shqiptarë.

Nga mungesa e mundësive Shqiptarët po largohen nga vendi, po ikën veçanërisht rinia , profesionistët, Mjekët, inxinjerët

Po ikin zanatçinjtë, Teknikët, elektricistët, marangozët

Ky shkretim i Shqipërisë nga njerëzit Po e thellon prapambetjen ekonomike dhe varfërinë e vendit.

Rrëzim i këtij modeli ekonomi eshtë prioritet kombëtar.

Partia demokratike i fton të gjithë shqitarët, të protestojmë nesër së bashku

Edhe kudër varfërisë

Edhe kundër  shkatërrimit ekonomik

Për një Shqipëri të mirëqenies dhe mundësive për të gjithë.