Turneu i Wimbledon anulohet për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore

Wimbledon është anuluar për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore për shkak të pandemisë së shkaktuar nga COVID-19.

Turneu do të mbahej mes datave 29 qershor dhe 12 korrik dhe konsiderohet si Grand Slami më prestigjioz i tenisit.

Pas Lojërave Olimpike dhe Euro 2020, Wimbledon është ngjarja e radhës dhe kryesore sportive që anulohet për shkak të koronavirusit.