Video/ ‘Dashuria franceze’ e Maks Velos në diktaturë: Odilen e njoha në bibliotekë

Piktori dhe arkitekti Maks Velo ka rrëfyer të hënën në emisionin ‘Opinion’, historinë e ndalur me francezen Odile Daniel.

Velo tregon se Daniel e njohu në biblotekë edhe pse biseda me persona të kombësive të huaj në atë kohë ishte e ndaluar.

Në lidhje me njohjen me të, në mënyrë më të veçantë, rrëfeu se vajzën franceze e kishte parë dy-tri herë në biblotekë, deri sa i ishte  afruar për t’i folur.

Ai tha se ajo kishte studiuar gjuhën shqipe në një universitet të Parisit dhe si studente e dalluar e kishin dërguar për punë kërkimore në Tiranë.