Zjarret në Shqipëri, digjet sipërfaqja me pemë e bimësi në Devoll

Një tjetër vatër zjarri ka përfshirë një pjesë tjetër të Shqipërisë. Flakët kanë djegur një sipërfaqe të pyllëzuar në fshatin Ziçinisht në Devoll, ku është shkatërruar një pjesë e konsiderueshme flore; e mbushur kryesisht me bimësi të ulët.

Shërbimi i zjarrfikëses ka arritur të vërë nën kontroll flakët, duke parandaluar përhapjen e tyre.

Zjarret kanë përfshirë një pjesë të konsiderueshme të Shqipërisë, ku situata më serioze paraqitet në qarqet e Gjirokastres dhe Lezhës.