Bindja Demokratike: Mbështesim këtë vendim të presidentit Ilir Meta

Numri dy i Bindjes Demokratike, Fabian Topollaj mbeshtet vendimin e presidentit Ilir Meta për mos-dekretimin e Skënder Gjinushit në krye të Akademisë së Shkencave.

Sipas tij, kreu i shtetit ka vepruar në përputhje me ligjin. “Presidenti i Republikes ka zbatuar ligjin dhe ka vepruar drejte me mosdekretimin e SKENDER GJINUSHIT ne krye te Akademise se Shkencave. Shyqyr qe edhe zbatohet ligji ndonjehere”, shkruan ai në një postim në Facebook.

Ne arsyet e numeruara, Meta rendiste qe nga zgjedhja me nje kandidature te vetme, tek mbajtja e postit te kreut te Partise Socialdemokrate e Shqipërisë, pa nderprerje, deri ditën e realizimit të procesit zgjedhor për Kryetar të Akademisë së Shkencave.