Flash News

Kosova

"Pas pushtimit rus Ukraina e di cilët janë miqtë", Ukraina dorëzon në parlament projektligjin për njohjen e Kosovës

"Pas pushtimit rus Ukraina e di cilët janë miqtë",

Ukraina prej vitesh ka refuzuar të njohë Kosovë, por vendi i cili po përballen me luftën ruse prej muajsh tashmë, ka ndryshuar qëndrim. Deputeti ukrainas Oleksiy Goncharenko, në një reagim në Twitter ka njoftuar se ka dorëzuar në Parlament një projektligj për njohjen e pavarësisë së Kosovës.

"Kam dorëzuar në Parlamentin e Ukrainës një projektligj që njeh pavarësinë e #Kosovës. Ukraina ndan vlerat perëndimore dhe do të mbështesë demokracinë kudo në botë. Shpresoj se Ukraina do ta njohë pavarësinë e #Kosovës sa më shpejt që të jetë e mundur,"- shkruan Goncharenko në Twitter.

Për këtë vendim ka reaguar edhe ish-kryediplomati i Kosovës, Petrit Selimi, teksa thotë se tashmë populli ukrainas e di se kush janë miqtë e vërtetë, pasi gjithmonë ruante lidhjet miqësore me serbët:

“Iniciativë e rëndësishme nga deputetët ukrainas, duke bërë thirrje për njohjen e Kosovës. Prej vitesh, Ukraina ka refuzuar të njohë Kosovën, duke ruajtur lidhje miqësore me Serbinë. Pas pushtimit gjenocidal rus, Ukraina e di se cilët janë miqtë e vërtetë. Sigurisht që jo apologjetët e Putinit."

Të fundit