Flash News

KRYESORE

Panairi i 21-të i Librit "Tirana 2018"

Panairi i 21-të i Librit "Tirana 2018"

Panairi i 21-të i Librit, një ngjarje e rëndësishme kulturore që ka si objekt paraqitjen e botimeve më të mira të hedhura në qarkullim, do të çelet ditën e mërkurë, më 14 nëntor në Tiranë.

Ky panair i cili do të mbahet si çdo vit në Pallatin e Kongreseve, do të çelet në orën 11:00, ku do të zhvillohet ceremonia e hapjes.

Në këtë event, i cili do të zgjasë pesë ditë, do të bashkohen autorët, botuesit, lexuesit, përkthyesit, përfaqësuesit e shtypit dhe të medies etj.

Gjatë këtyre ditëve, programi i Panairit të Librit do të jetë si më poshtë:

E MËRKURË 14.11.2018

11:00 Ceremonia e hapjes së Panairit të 21 të Librit “Tirana 2018” - salla ovale.

11:00 - 12:00 /18:00 - 19:00  Nevermoor - Sprovat e Morigana Krout - një libër imagjinar dhe fantastik - stenda e Sh. B. Mediaprint.

12.00 Promovim i vëllimit dygjuhësh “Skënderbeu” (shqip, italisht) të autorit Alessandro Cutolo në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës në Shqipëri - stenda e Sh. B. Toena.

12:30 - 13:30 Prezantim i botimeve të vitit 2018 të Kolegjit ILIRIA, Prishtinë: "ILIRIA DHE ILIRET", "SHQIPJA STANDARDE", "Akademik Aleksandër Stipçeviq", "Revista ILIRIA 2018, Nr.1" - salla ovale.

17:00 Promovim i librit “Letrat e mia kredenciale – Besnik Mustafaj në një rrëfim me Arta Markun” - stenda e Sh. B. Toena.

17:00 Promovim i librit “Rojtari i fundit” - stenda e Sh. B. Pegi.

18:00 Promovim i romanit “Ditët e lakuriqëve të natës” të shkrimtarit Namik Dokle - stenda e Sh. B. Toena.

 

E ENJTE 15.11.2018

09:00 - 10:00 Prezantimi i tre vëllimeve të Mortinës: Mortina, Mortina dhe kushëriri i tmerrshëm, Mortina dhe shoku i saj fantazmë, me tekst dhe ilustrime të Barbara Cantinit, për fëmijë nga mosha 6 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

10:00 - 11:00 Prezantimi i dy librave të shkrimtares italiane Bianca Pitzorno: "Një shkollë për Lavinjën" dhe "Dëgjoje zemrën time" (me praninë e përkthyesve Dhurata Shehri dhe Erion Kristo), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

11:00 - 12:00: “SFIDAT E LEXIMIT SOT! ÇFARË LEXOJNË TË RINJTË NË SHQIPËRI?” - Konferencë e organizuar nga Shoqata e Botuesve Shqiptarë - salla ovale.

Diskutojnë: Petrit Ymeri, botues; Ledia Dushi, shkrimtare; Mimoza Hysa, Ministria e Kulturës; Piro Misha, botues; përfaqësues nga Ministria e Arsimit; Luiza Mustafaj, mësuese; Adriatike Xh. Lami, specialiste e arsimit parauniversitar; Rezarta Reso, bibliotekare; Agim Doksani, përkthyes. Diskutime të lira.

11:00 - 12:00 Prezantimi i librit “Olga prej letre. Xhumi i zi” vëllimi i dytë i “Olga prej letre. Një udhëtim i jashtëzakonshëm” të autores Elisabetta Gnone (me praninë e përkthyeses Albana Nexhipi), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

11:00 - 12:00 / 18:00-19:00 Promovimi i tre librave të rinj nga seria "Nikolasi i vogël" - stenda e Sh. B. Mediaprint.

12:00 - 13:00 Prezantimi i dy librave të J.K. Roëling: “Rrëfenjat e Bardit Bidëll” dhe “Kafshët fantastike” (me praninë e përkthyesve: Marsjano Qëndro dhe Mira Kroqi), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

12:00  Promovim i romanit “Prej lisi plak dhe shkëmbi” të shkrimtares greke Noelle Barkshire në bashkëpunim me Ambasadën Greke në Shqipëri. Përktheu Kristo Pulla.  Me praninë e autores në stendë - stenda e Sh. B. Toena.

12:30 - 13:30 Promovim i librit "Ciklopi", autor Brajan Sukaj, Sh. B. Ombra GVG - salla ovale.

13:30 - 14:30 Shkrimtari shqiptar, tregu-leximi-komunikimi, UET Press - salla ovale.

14:00 Prezantim i Projektit "Histori të fateve njerëzore: Udhëtim në dritëhijet e shpirtit njerëzor" të Shtëpisë Botuese DITURIA. Me mbështetjen e Programit Europa Krijuese të Bashkimit Europian - stenda e Sh. B. DITURIA.

15:30  Takim letrar për prezantimin e vëllimit poetik “Lulëkuqja dhe kujtimi” të autorit Paul Celan, në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, TRADUKI-n dhe Ambasadën Gjermane në Shqipëri. Përktheu Anrila Spahija (Ana Kove) - stenda e Sh. B. Toena.

17:00 Promovim i librit “Viljevo" - stenda e Sh. B. Pegi.

17:00  Promovim i romanit “Djalli komik” i shkrimtarit Zija Çela - stenda e Sh. B. Toena.

 

E PREMTE 16.11.2018

09:30 - 10:30 Prezantim i dy librave të shkrimtares italiane Bianca Pitzorno: “Një shkollë për Lavinjën” dhe “Dëgjoje zemrën time” (me praninë e përkthyesve: Dhurata Shehri dhe Erion Kristo), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

10:00 Takim letrar për prezantimin e librit për fëmijë “Udhëtimet fantastike të Armirit” të autores Anila Kruti - stenda e Sh. B. Toena.

10:30 - 11:30 Prezantim i tre vëllimeve të Mortinës: "Mortina", "Mortina dhe kushëriri i tmerrshëm", "Mortina dhe shoku i saj fantazmë", me tekst dhe ilustrime të Barbara Cantinit, për fëmijë nga mosha 6 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

11:00 - 12:00 Prezantim i librit "Në lojë me djallin", autorë James DiReda, Jack Maroney, Henry Grosse, me praninë e përkthyeses Rezarta Reso, Sh. B. DITURIA - salla ovale.

11:00-12:00 / 18:00 - 19:00 Prezantim i librit të shkrimtares Rovena Rozhani "Lëndina e arushëve" - Takim me shkrimtaren - stenda e Sh. B. Mediaprint.

11.30-12.30 Prezantim i librave “Olga prej letre. Një udhëtim i jashtëzakonshëm” dhe “Olga prej letre. Xhumi i zi” të autores Elisabetta Gnone (me praninë e përkthyeses Albana Nexhipi), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

12:00 - 13:00 Prezantimi i 8 librave shkollorë, Sh. B. Arbëria Design, Tetovë.

  1. Shkencat Natyrore për klasën IV të arsimit fillor; Autorë: Terry Hudson, Alan Haigh, Debbie Roberts, Geraldine Shaë.
  2. Shkencat Natyrore për klasën V të arsimit fillor; Autorë: Terry Hudson, Alan Haigh, Debbie Roberts, Geraldine Shaë.
  3. Shkencat Natyrore për klasën VI të arsimit fillor; Autorë: Terry Hudson, Alan Haigh, Debbie Roberts, Geraldine Shaë.
  4. Biologjia për klasën VII të arsimit fillor; Autorë: Mary Jones, Diane Felloëes-Freeman, David Sang.
  5. Biologjia për klasën VIII të arsimit fillor; Autorë: Mary Jones, Diane Felloëes-Freeman, David Sang.
  6. Biologjia për klasën IX të arsimit fillor; Autorë: Mary Jones, Diane Felloëes-Freeman, David Sang.
  7. Fizika për klasën VIII të arsimit fillor; Autorë: Mary Jones, Diane Felloëes-Freeman, David Sang.
  8. Fizika për klasën IX të arsimit fillor; Autorë: Mary Jones, Diane Felloëes-Freeman, David Sang.

12:30-13:30 Prezantim i dy librave të J.K. Roëling: “Rrëfenjat e Bardit Bidëll” dhe “Kafshët fantastike” (me praninë e përkthyesve: Marsjano Qëndro dhe Mira Kroqi), për fëmijë nga mosha 10 vjeç e sipër - stenda e Sh. B. DITURIA.

13:00 - 14:00 Promovim "Botime KLSH 2018", Kontrolli i Lartë i Shtetit - salla ovale.

13:00  Promovim i romanit “Vetëm dëgjo” të autores amerikane Sarah Dessen. Përktheu Enkelejda Haxhinasto - stenda e Sh. B. Toena.

14:00 - 15:00 Prezantim i librit "Globalizimi dhe vetëdija kulturore", autor Fei Xiaotong, përkthyes Kujtim Ymeri - stenda e Sh. B. DITURIA.

16:30 - 17:00 Prezantim i projekteve të përkthimit, të mbështetur nga Bashkimi Europian, Sh. B. Pegi - salla ovale.

17:00  Promovim i romanit “Flokë flakë të kuq” të autorit Kostas Mourselas, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, UT. Përktheu Maklena Nika - stenda e Sh. B. Toena.

18:00 - 19:00 Prezantim i librave: "Hekuri dhe Çeliku", një tregim i Kutelit që botohet për herë të parë; Përmbledhja"Zëri im  - në arkitekturë, në arte, në politikë", i Petraq Kolevicës, dhe ribotimi i tregimit të gjatë "Mërgim" i Kutelit, Sh. B. Kuteli - salla ovale.

18:00  Promovim i librit “Të shesësh shpirtin: zanati i librashitësit” të autorit italian Romano Montroni në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës në Tiranë. Përktheu Elona Zeraliu.

18:30 Promovim i librit me tregime “Në katin e tretë nuk troket askush” të autorit Kliton Nesturi.

19:00 - 20:00 Promovim i librit "Rrahje tingujsh" (poezi dhe prozë), autore Oneda Nikolli, Sh. B. Princ.

 

E SHTUNË 17.11.2018

11:00 - 12:00 Prezantim i veprave të Kim Mehmetit, Sh. B. Logos-A - salla ovale.

11:00 - 12:00 /18:00 - 19:00 Promovimi i tre librave artistikë të serisë  - "Të fitojmë mbi bullizmin në shkollë", "Shkolla ime e çuditshme" - seri për fëmijë të moshës 7 deri në 10 vjeç - stenda e Sh. B. Mediaprint.

11:00 Promovim i romanit “Princesha Rugjinë” të shkrimtarit Eqerem Canaj - stenda e Sh. B. Toena.

11:30 Promovim i Fjalorit Suedisht-Shqip (Svensk-Albansk Ordbok) të autorit Sadulla Zendeli - Daja - stenda e Sh. B. Toena.

12:00 NDARJA E ÇMIMEVE TË PANAIRIT TË 21 TË LIBRIT “TIRANA 2018” - Salla Ovale.

13:00 Promovim i vëllimit me tregime “Hesht të lutem!” i shkrimtarit amerikan Raymond Carver. Përktheu Diana Çuli - stenda e Sh. B. Toena.

14:00 - 15:00 Ferid Pashë Vlora-Abdullah Kermeze, Sh. B. Logos-A - salla ovale.

16:00 Takim letrar me autorët e rinj të Botimeve Toena: Renis Hyka “Samsara” (dramë), Aleksandra Kreku “Sytë e fajkoit” (roman), Ilir Hysenaj “Për dashurinë, jetën dhe gjërat midis” (poezi), Sara Llogo “Përtej ëndrrës së një balone” (roman) - stenda e Sh. B. Toena.

17:00 - 18:00 Prezantim i librit "Poema Arbëreshe", i pranishëm autori i librit Zef Skiro di Maxho (Giuseppe Schirò Di Maggio), Sh. B. Ombra GVG - salla ovale.

18:00  Promovim i vëllimit me poezi “Bëhu i bukur” të poetes Mimoza Ahmeti - stenda e Sh. B. Toena.

 

E DIEL 18.11.2018

11:00 Promovim i përmbledhjes me tregime për fëmijë “Mikeshat e pëllumbit” (101 rrëfenja) të autorit Bardhyl Xhama - stenda e Sh. B. Toena.

12:00 Promovim i përmbledhjes me përralla për fëmijë, “Kaprolli mendjelehtë”  të autores Lefteri Gjoshe - stenda e Sh. B. Toena.

Të fundit