Flash News

E-TJERA

Confession of the former employee of the SEC: How the police cooperated with the massage centers

Confession of the former employee of the SEC: How the police cooperated with the

The phenomenon of illegal prostitution in our country in massage centers has reached very large proportions.

Under the guise of a massage center, prostitution is practiced, and drugs are even sold to clients. At work, the owners of these so-called massage centers also take minors and use them for the pleasures of the customers.

Everything is carried out without any hindrance from the state, even the latter ensure the continuity of this type of prostitution by means of cash payments.

After the latest denunciation in Fiks Fare, another interview broadcast on Thursday evening sealed what this show has been denouncing for a long time.

A former sex worker in these massage centers recounted in an interview what happens inside the walls of these centers, the way of recruitment, payments, sale and consumption of narcotics, but above all the cooperation of the owners of these centers with the leaders of the State Police .

Girl: I'm Erika, I came to your show because of the video that came out a few days ago. That of prostitution in massage centers. I am a former employee and I worked for a year as a sex worker in one of these centers. I worked at the Paris Municipality center for about 8-9 months.

Fiction – How did you get recruited to work at the massage center?

The girl - In the announcement that the center issued on Instagram. In the notice it was written, that we are looking for a masseuse, a satisfactory salary plus a percentage.

Fiction - Are you a masseuse?

Girl - Yes, I am. But there was no massage at this center. Prostitution was practiced there. When I went for the interview, the owner KM came to me. She took me to the interview and told me that extra services are offered here and told me the prices of her center.

Fiction - How were you paid for the work you did?

Girl - When we made extra, we were paid 60,000 lek (old).

Fiction - What does extra mean?

Girl – Extra! Sex. Of these 40,000 (old) was taken by the owner of the premises.

Fiction - How are other girls recruited in these massage centers?

Vajza – Nëpërmjet rrjeteve sociale që nxirrnin njoftim për punë dhe nëpërmjet vajzave të tjera, të cilat punonin aty. Kryesisht janë nga rrethet dhe nga Tirana.

Fiksi – Cila është mosha e tyre?

Vajza – Mosha e tyre fillon nga të mitura, që kanë pasur në punë. 16-17 vjeç më e vogla dhe arrinin deri tek 23- 25 vjeç.

Fiksi – A kanë ushtruar ndonjë herë dhunë ndaj jush dhe vajzave të tjera aty ku punonit?

Vajza – Dhunë fizike jo, por dhunë psikologjike po. Kemi pasur raste, që nuk kemi dashur t’u ofrojmë ekstra klientëve që futeshim dhe pronarët na detyronin të bënim ekstra me atë lloj klienti.

Fiksi – Pse pranonit?

Vajza – Sepse ashtu ishte situata aty, të trajtonin si leckë, të shfrytëzonin. Nëse shkoje me vonesë në punë nuk na jepnin as përqindje. Na thonin boll i ke lekët e bakshisheve që merr te klienti. Edhe nga bakshishet kërkonin njëfarë përqindje për të paguar shtetin. 10 mijë (të vjetra), 20 mijë (të vjetra) për çdo klient që bënim ekstra, do t’i linim në fund të ditës te banaku.

Fiksi – Qendra ku ju punonit, ishte qendër masazhesh e licensuar?

Vajza – Jo, nuk ka pasur Nipt. Ne nuk siguroheshim, punonim në të zezë

Fiksi – Përgjatë 1 viti, që ju keni punuar aty, a ka ardhur ndonjëherë policia për kontroll?

Vajza – Po ka ardhur policia, por me paralajmërim.

Fiksi – Çfarë do të thuash me paralajmërim?

Vajza – Telefononin pronaren tonë, që do të vijë policia. Pasi ka pasur shumë denoncime nga banorët e pallatit. Ne punonim deri në orën 2 të natës dhe ka pasur shumë zhurmë. Pronarja na paralajmëronte neve që mblidhni gjërat, prezervativët, drogë, çfarë kishim gjëra që ishin të paligjshme, që policia të na gjente të pastër.

Fiksi – Brenda kësaj qendre konsumohej edhe lëndë narkotike?

Vajza – Po e llojit kokainë. 1 gram kushtonte 80 mijë lekë ( të vjetra).

Fiksi – Si e siguronit drogën?

Vajza – E sillte një miku i burrit të pronares. Pasi qendra drejtohej nga një familje. Pronarja , burri i saj vëllai i pronares dhe kunati i pronares.

Fiksi – Si quhen këta persona?

Vajza – M. R, A.R, K. M. dhe Xh. M.. Po të kërkosh edhe në internet, M. R.ka qenë edhe i dënuar për këtë gjë, për shfrytëzim prostitucioni dhe shfrytëzim të miturash në ambientet e tij. Ata kanë 4 qendra dhe jo 1 e 2.

Fiksi – Ju keni konsumuar ndonjë herë lëndë narkotike në këtë qendër? Me dëshirë apo..?

Vajza – Ka patur raste. E kam konsumuar pa dëshirë vetëm sepse duhej të mbaja klientin që konsumonte lëndë narkotike. Duhet ta mbaja sa më tepër klientin, në të kundërt na bërtiste K. ..( pronarja) në telefon.

Fiksi – Pse u largove nga ajo qendër?

Vajza – Ishte ambient që nuk durohej, ishte ambient shumë i ndotur. Nuk shtyhej më aty. Pavarësisht se jemi nevojtare, por nuk mund të të shfrytëzojë tjetri në atë lloj mënyre.

Këto qendra masazhesh punonin të qeta sepse policia nuk i ngacmonte. Vajza tregon sesi pronarët bashkëpunonin me drejtues të policisë, sesi i paguanin. Vajza ngre akuza të forta dhe përmend shumë emra në këtë rrëfim të sajin. Fiks Fare për të mos cenuar hetimin, rrëfimin e plotë të vajzës do t’ia vërë në dispozicion prokurorisë dhe policisë.

Fiksi – Ju thatë pak më parë, që pronarët e këtyre qendrave bashkëpunojnë me policinë?

Vajza – Po është A… i cili dilte edhe në terren dhe vinte na bënte kontroll. Di që është specialist i trafiqeve në Drejtorinë e Tiranës. Edhe A… i cili është zv/drejtor në Policinë e Tiranës

Fiksi – Si shpërbleheshin punonjësit e policisë nga pronarët e këtyre qëndrave?

Vajza – I jepnin njëfarë rrogë mujore.Shifra ishte shumë e lartë. Diku tek 10 mijë euro-20 mijë euro. Siç të thashë edhe më parë, tek jo shumë mblidheshin edhe lekët që linim ne nga ekstrat.

Fiksi – Keni parë ndonjë herë ju policë që marrin lekë brenda qendrës, apo mënyrën sesi e paguajnë policinë?

Vajza – E kam parë pronaren, e cila fliste në telefon dhe e takonte në vendet e tyre, jo në ambientet e punës asnjëherë. Komunikimi bëhej në ëhsp dhe ishte me kode. Ajo shpesh na e tregonte në komunikimin që kishte me A… për të na dhënë siguri që ja policia nuk ju ngacmon. Dhe na tregonte që po shkoj të takoj shefin për t’i dhënë pagesën. Vazhdoni punën të qeta. Dhe në të vërtet ne nuk kemi patur probleme.

Fiksi – Çfarë u ofronin këta punonjës apo drejtues të policisë?

Vajza – Siguri.Që nuk do përfundonim të dilnim as nëpër lajme, as që të përfundonim në burg asgjë. Edhe në drejtori kur na merrnin, na mbanin as 30 minuta dhe na lëshonin prapë gjasme na kanë gjetur të pastër.

Fiksi – Për 1 vit që keni puanuar aty, sa herë ju kanë shoqëruar në drejtori?

Vajza – 3-4 herë. Arsyeja e vetme ishte denoncimet e banorëve të pallatit ku është qendra. Mbaheshim shumë pak, dilnim dhe riktheheshim në qendër dhe vazhdonim punën normalisht deri në 2 të natës.

Fiksi – Ju thatë pak më sipër që vinte herë pas here policia për kontrolle. Përse vinte policia kur ata ishin të paguar?

Vajza – Vinte për të nxjerrë veten e tyre të pastër, domethënë ne erdhëm se u bë denoncimi, por nuk gjetën asgjë. Normalisht sepse ata lajmëronin K… (pronaren) dhe ajo na merrte ne që na paralajmëronte. Ne pastronim ambjentin dhe i prisnim policët me krahët hapur.

Fiksi – Këto janë akuza të rënda, që ju ngrini ndaj këtyre personave. A keni fakte për këto sa thatë deri më tani?

Vajza – Kjo është e vërteta, nuk janë akuza. Kam bisedat me pronaren ku më thotë mos ki merak, jemi të sigurtë. Biseda që i ka bërë hapur në telefon.

Fiksi – A keni kërkuar ju ndihmë nga shteti?

Vajza – Po kam kontaktuar në shumë vende, por nuk kam marrë përgjigje. Kam kontaktuar me Spak, AMP edhe drejtues të tjerë që janë mbi uniformat blu. Kontaktet ua kam marrë në faqet zyrtare të tyre që i kanë afishuar për ankesat nga qytetarët.

Fiksi – Keni marrë ndonjë përgjigje prej tyre?

Girl - Only Ardi Veliu answered me: Thank you for your trust and we will follow it. I have the messages on my phone. I also contacted Met Rrumbullaku, but I have not received an answer.

Fiction - Are you afraid?

Girl - No, I have no fear. I have left this profession.

Fiksi – What are you looking for from Fiks Fare?

Girl - Asked Fiksi, to remain anonymous, and expose these people who have been convicted once for this criminal offense and still continue to exploit minor girls and enrich themselves with narcotics and exploitation of prostitution. I want you to do what the state is not doing.

/Top channel/

Latest news