Flash News

POLITIKOFF

Elsa Lila talks about the sensational arrest and shares her experiences

Elsa Lila talks about the sensational arrest and shares her experiences

Elsa Lila came from Rome to Tirana, for an exclusive interview with Mira Kazhani, where, among other things, she talked about her arrest under the charge of keeping the accounts of a network of traffickers in Italy.
 
The singer never told about the much-talked-about moment, but this time, in the podcast "Zë me Miren", she confessed her experience.
 
Mira asked her exactly about that difficult moment in Elsa's life, and the singer said:

"That terrible morning, March 16, 2022, while I was sleeping peacefully at 5 o'clock in the morning, sleeping together with my daughter in my arms, 7 policemen appeared at my house, armed to the teeth. They ransack my house to the last detail and found only books, works of art, musical instruments and children's toys," Elsa recalled.

"They looked at me as strange, because they were looking for something in my house that did not exist, and I kept asking them, I said: "What are you looking for, first of all, from me and what are you looking for here? There is nothing here"! A verbal process where only my cell phone and my daughter's iPad were seized. Everything was absurd. So nothing is found in my house. Nothing found on my phone. Nothing is found regarding my picture. It had nothing to do with my figure, but again they had to execute the order to take me where they took me."

The singer said that the period of isolation was almost brutal and then she also told about the first communication she had in 2 months:

"The first communication... I had a refrain that was: "I am innocent"! I didn't mean to say that. "Please understand me, I am innocent"! Please understand me, I am innocent, I have not done anything. Why am I here?". "We'll explain when your lawyer comes!" (answered), said Elsa.

She indicated that she did not have a lawyer and that she had met the case lawyer after 3 weeks:

“Unë nuk kisha avokat. Jam futur atje brenda pa avokat, sepse kurrë në jetën time nuk më është dashur një avokat për jetën që kam bërë. Nuk kam pasur nevojë. Avokatin e kam takuar pas tre javëve. Është një rast i rrallë, sepse zakonisht më tregojnë se kur ndodhin këto gjëra, avokati ka të drejtë të shkojë të takojë klientin e tij menjëherë. Unë e kam takuar pas 3 javëve, e para sepse nuk kisha një avokat dhe deri sa u gjet nga miqtë dhe nga familja ime, të cilët ishin jashtë këtij lloj ambienti dhe ka qenë e vështirë dhe për ta që të gjenin dikë të ndershëm që të më ndihmonte. Pra refreni im ishte: “Jam e pafajshme! Jam e pafajshme”! Dhe më pas u thashë të futeshin në Google dhe të shihnin kush unë isha dhe çfarë dija të bëja dhe cila jam realisht. Jam një artiste nuk jam një kriminele! Ju lutem, shkoni dhe lexoni mbi mua, dëgjoni zërin tim. A mundet një njeri që transmeton atë që transmeton me emocionet e saj, njëkohësisht t`i bëjë dëm shoqërisë? Të jetë një kriminele?", tregoi këngëtarja, e prekur.

Elsa shtoi se edhe se arrestimi i saj ishte absurd, pasi e mira dhe e keqja nuk mund të qëndrojnë bashkë:

“Nuk mund të qëndrojnë të dyja figurat bashkë sepse është e pamundur të qëndrojnë të dyja. E bukura dhe e shëmtuara në të njëjtin trup nuk mund të bashkëjetojnë dhe shumë shpejt e kuptuan të gjithë. Gardianet, pasi kishin parë se cila isha, në ditët në vijim, ndryshuan totalisht sjellje me mua.

Bashkëbisedonim në mënyrë "normale", jo si një superiore me një qenie inferiore. Mundoheshin të më ndihmonin, të më ruanin nga individë të rrezikshëm”, theksoi, duke thënë edhe se kishte shumë frikë.

Elsa rrëfeu edhe se pasi u shpall e pafajshme, përjetoi triumfin dhe sigurisht, e ceku edhe pjesën e komenteve në Shqipëri, duke thënë se nuk i kishte lexuar, por ama, ia kishin treguar. Ajo shpjegoi edhe pse zgjodhi të mos reagonte kurrë, pasi sipas Elsës, do të ishte një tjetër mënyrë për t’u bërë lajm nëpër media. Elsa Lila bëri me dije se të gjitha kujtimet e saj gjatë kësaj periudhe, do t’i rrëfejë në një libër të cilin është duke e shkruar.

On March 16 of last year, Elsa Lila was among the 9 people arrested by the Italian police, as a member of a group composed of Italians and Albanians, involved in the sale of drugs. Italian media, such as "La Repubblica" or "Il Messaggero", reported that Lila was one of 9 arrested by anti-mafia teams in Rome, while 13 arrest warrants had been issued. According to reports, Lila kept the accounts of drug sales.

Latest news