Flash News

POLITIKOFF

Chun Lajçi was awarded the important prize in Rome

Chun Lajçi was awarded the important prize in Rome

The well-known artist Çun Lajçi has been awarded the "Best Supporting Actor" award in the movie "Sofia". Lajçi was praised during the distribution of awards at the Film Festival in Rome.

It was the actor himself who made the assessment known through a post on Facebook.

The actor's full post:

I am an artist with a great price, I said to the dog that was looking for water!

Saturday. Sunny day and full cafe. But people, why did I ask myself so little? Don't they all run away to the sea?

Regrettably, I was counting the stray dogs in Nana Tereze Square. They were seen, from the Ministry of Culture to the Theater, that the people were rare, yesterday's shocks.

I was sitting at the intersection of two roads. The one that leads down to the ABC cinema and the other one, that leads up, to the Pishat Restaurant!

Ah Pines! I once had dinner with the composer Engjëll Berisha, on his birthday, but he died and I didn't go!

I tried to put the couple on the table, but it didn't work for me like Sali Mani!

I didn't want to attract the attention of the dogs, and the dogs approached in the absence of people. They smelled the books and ran away.

Let's not waste time because letters are not eaten, as they said!

I had not thought of Gërmia! I had not remembered Dua Lipa and her performance. Not because I don't like it, on the contrary, I like it a lot, but since I'm not a VIP like the authorities, to be put inside, without being kicked by the youth and the police, I had left it out of my memory. I had also sold some books to my late daughter.

E pra mesditë ishte! Por rinia po flinte, ngaqë e kishin kalua natën nën qiellin e hapun t'Gërmisë e Sheshi ishte me qentë që i nuhasnin librat e mi!

Çiftelinë e vuna n'dyzen, por nga mbrapa, dikush mi mbylli sytë me shuplaka.

Qëlloja kush jam, foli!

Kot mi mbyllë sytë. Të mbyllun i kam që dy dekada i thashë, por ajo insistoj:

Dajë, qëlloja kush jam?

Duert i paske të buta. Za femne po, por kush dhe e kujt je, s'ia qëlloj, se e kam harrua edhe zanin tim, i thashë dhe vazhdova me i ra çiftelisë.

Me duel përpara. Ishte Aida. Vajza e Azem Shkrelit! Rreptë u çova dhe e mora ngrykë. S'di me kend u çmalla: Me vajzën time apo me nipin tim, lirikun e madh t'poezisë! Por e shtrëngova n'parzëm dhe i fola: Pres prishtinas e m'vjen nga Callgary çika e Azem Shkrelit! Kush t'kishte mendua ty, të librat e dajës, i thashë e n'çast u ngushtova që e gjet dajën tue shitë veprat e veta n'rrugë! U çmallem. N'ikje i mori 10 veprat e mia e s'harroi me m'thanë: Herdokur, t'pres n'Canada!

Dhe cingëron telefoni!

Urime për çmimin: "Artisti ma i mirë", n'rolin kryesor, i festivalit të Romës, m'thotë Eduart Grishaj, regjisori i filmit “Sofia”, që e kishte marrë, poashtu çmimin, për regjisorin ma t'mirë të atij festivali!

Kisha harrua se kam ba film n'Theth, para dy vitësh.

Kisha harrua ku kam luejt e çka kam luejt, që kur fillova me luejt rolin e shitësit të librave!

Hajt burr se s’u ba nami! Po për cilin rol, e pyeta!

Për Malësorin, n'filmin "Sofia", me tekst të At Zef Pëllumbit!

Dy artistë amerikan e nji australian i pate konkurent, e ti thua s’u ba nami! Po kush e mund rugovasin, m'tha dhe e mbylli telefonin!

Qesha! Ndoshta prej gëzimit

Jam artist me çmim t'madh i thashë qenit që kërkonte ujë, sheshit, pa kroje t’Prishtinës!

Po! Ky shitësi n’rrugë, asht artist i thashë qenit t'eçtuem! Madje me dekoratë!

Po! Ky po iu shkruen atyne, që s’dinë kush jam, jo deputetëve e ministrave, që m’rrinë karrshi, deri sa shes libra n’trotuar!

Ata e njohin vetëm Kryeministrin e ai e njeh vetëm vetvetën, e harron se i duhet edhe dashnia e popullit!?

To you, who see me on the streets with books, I am sending gratitude from Rome, for the film "SOFIA" directed by Eduart Grishaj, reminding you, those who led me, that they called themselves Vipa in vain.

No! All the artists and writers the world knows are in front of you!

August, 2022

Chun Lajçi was awarded the important prize in Rome

Latest news