Flash News

E-TJERA

Presidency or Tourist Agency?!, Begaj with 22 companions and the President of Austria to the USA by public transport

Presidency or Tourist Agency?!, Begaj with 22 companions and the President of

The country's president, Bajram Begaj, is in the United States of America, to participate in the work of the United Nations Organization in New York.

As it was seen, the president needed to be accompanied by many people, exactly 22 people, from advisors to journalists and image specialists (the first lady's hairdresser).

 The President's son, Dorian Begaj, was also added to the list (perhaps as a supporter or maybe he wanted to visit the USA). However, the list of persons participating in the President's delegation contains some surprising names.

Among them is Begaj's wife's hairdresser, Lili Ismaili, who is described as an external adviser, but appears on social networks as the curator of the image of the 'First Lady'.

In the list issued by the Presidency, we also see Asllan Baraj and Zhaneta Hashorva, who have gone to New York. According to the list, Baraj is a Foreign Counselor, but his name does not appear on the official website of the Presidency.

While Zhaneta Hashorva is the companion of the First Lady. But according to a search, it can be seen that Baraj and Hashorva are a couple and have a company together called "Euro Ceramica".

(The list was published by activist Genc Sejko on social networks).

Presidency or Tourist Agency?!, Begaj with 22 companions and the President of

The employees of the presidency are probably tired of making the list, as they have included people who no longer work in this institution.

"Alisa Demollari nuk është zëdhënëse e Presidentit të Republikës, ndaj prania e saj tek ajo lista e delegacionit të tullave dhe leshit është e pasaktë.

E bëj kët saktësim, sepse e di që Alisa nuk punon më aty, por edhe për shkak të faktit se sot dy persona të tjerë (që nuk ishin në listë) nxituan të më thonë se "nuk punojmë më aty", ka shkruar në Facebook, Ylli Manjani.    

     

Kjo listë nuk i ka shpëtuar as syrit të aktivistes Elona Caslli e cila në një postim në Facebook ngre pyetjen: Presidencë apo Agjenci Turistike?!

"Mënyra si trajtohen departamentet e Marrëdhënieve me Jashtë në institucionet shqiptare lë shumë për të dëshiruar. E ke të vështirë të bësh dallimin mes një agjencie turistike dhe një departamenti të Marrëdhënieve me Jashtë. Thënë shkurt,e ke të vështire të kuptosh në ke të bësh me një udhëtim në grup të organizuar nga një agjenci, apo me një grup njerëzish që përfaqësojnë një shtet në një aktivitet të nivelit ndërkombëtar."

Caslli teksa përmend emrat e tre prej personave në list shkruan se kjo është agjencia turistike presidenciale që mbahet nga taksapaguesit shqiptarë mes flokëve dhe tullave.

"Ajo çka t'i vret sytë dhe e redukton Presidencën në një Agjenci Turistike është prania e 3 emrave.

Lili Ismaili është një parukiere e njohur në kryeqytet. Përveç aftësisë si parukiere na rezulton se zonja në fjalë ka aftësi edhe si këshilluese për presidentin, pasi ka udhëtuar bashkë me të në cilësinë e këshilltares. Përveç këshillave presidenciale rezulton se Lili Ismaili kujdeset dhe për pamjen e zonjës së parë të vendit sistematikisht.

Pra, mjafton të krehësh flokët e zonjës së parë dhe përfaqëson Shqipërinë në punimet e Organizatës së Kombeve te Bashkuara si këshilltare e presidentit.  Meqënëse çështja e flokëve u sistemua, hidhemi te çështja e tullave. Dikush mund të pyesë me të drejtë se ç'hyjnë tullat në këtë  mes.

Asllan Baraj dhe Zhaneta Hashorva janë dy emra të tjerë të agjencisë turistike presidenciale.  Sipas listës Baraj është Këshilltar i Jashtëm, por  në faqen zyrtare të Presidencës emri i tij nuk shfaqet kund. Ndërsa Zhaneta Hashorva është shoqëruesja e zonjës së Parë. Rezulton se  Baraj dhe Hashorva janë çift dhe zotërojnë një kompani me emrin “Euro Ceramica”", përfundon aktivistja.

Paradoksi Begaj- Alexander Van der Bellen

Presidency or Tourist Agency?!, Begaj with 22 companions and the President of

Teksa Begaj merr me vete 22 këshilltar, duke shpenzuar kush e di sa lekë, një panoram krejt ndyshe na vjen nga Presidenti i Austrisë, Alexander Van der Bellen.

Presidenti i Austrisë shfaqet duke udhëtuar me transport publik teksa shkruan: Në Nju Jork ashtu si në Vjenë apo gjetkë.

" Today in New York is about the 17 sustainability goals of the United Nations. Goal number 11 is: Sustainable cities and communities - this is also part of the fact that all people should have access to safe, affordable and sustainable transport systems."

In New York just like in Vienna or elsewhere..." he writes on Facebook.

Latest news