Flash News

POLITIKOFF

Inspired by his autistic daughter, the footballer reveals that he is also autistic

Inspired by his autistic daughter, the footballer reveals that he is also

Footballer James McClean has revealed he has been diagnosed with autism, saying he is sharing his "journey" in part for his daughter, who is also autistic.

"As you all know, my daughter Willow-Ivy is autistic ," wrote the 33-year-old, who plays for the Republic of Ireland. "The past four years have changed my life in the most amazing way, but they have also been very difficult at times as her father watched her overcome so many obstacles in life and learn how to manage the challenges she faces every day. day."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James McClean (@macajw)

McClean tha se sa më shumë ai dhe gruaja e tij mësonin për autizmin e vajzës së tyre, aq më shumë ai njihte disa nga tiparet që i kishte vetë dhe kështu vendosi të konsultohej me specialistët. Rreth një në 100 fëmijë ka autizëm në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, e cila thotë se termi përdoret për të përshkruar "një grup të larmishëm kushtesh që lidhen me zhvillimin e trurit" të cilat karakterizohen "nga njëfarë shkalle vështirësie me ndërveprimin social.”

"Karakteristika të tjera janë modele jo të zakonshme të aktiviteteve dhe sjelljeve, të tilla si vështirësia e kalimit nga një aktivitet në tjetrin, fokusi në detaje dhe reagime të pazakonta ndaj ndjesive," shton OBSH.

In a LinkedIn post, writer Jon Barbuti, who has two autistic children, said that "James reminds us that autistic children can be successful in any field."

"There are still stereotypes that autistic children are better at coding, math or some other field. Many are, but all fields can be, including sports. "And so, thanks to James, for some autistic children the path to following their passion can be a little clearer from today," Barbuti added.

Latest news