Flash News

E-TJERA

Soros-Blinken connections and Berisha's "non grata" announcement, New York Post article: No evidence of corruption

Soros-Blinken connections and Berisha's "non grata" announcement,

The New York Post has dedicated an article to the "non-grata" declaration of former leader Sali Berisha and Secretary of State Antony Blinken's connections with billionaire George Soros.

This article shows that Blinken has not yet published any evidence implicating Berisha in corruption. On the other hand, it is underlined that Berisha did not accept the accusations and that he sued the American Secretary of State for defamation in the Paris Court.

The New York Post mourns the fact that Berisha is a powerful voice against George Soros, focusing on the former leader's statements that this is revenge by the Hungarian billionaire.

Also highlighted are three requests from Republican Lee Zeldin for Blinken to publish evidence against Berisha. Despite addressing Zeldin with three requests, Blinken did not respond positively, keeping silent about the evidence.

The New York Post also writes about the connections between Soros and Blinken, which Matt Palumbo claims in his new book "The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros".

According to Palumbo, Soros and Blinken have family ties. He highlights the fact that Secretary of State Donald Blinken's father, the former US Ambassador to Hungary, and his wife Vera funded the Open Wine Society Archives and Donald Blinken's Central European University in Budapest, which was founded and was funded by Soros.

Palumbo also cites a report, where Antony Blinken's father ranks on the university's Board of Trustees, with Soros as chairman. He also points out that after Antony Blinken was confirmed as secretary of state, the Hungarian newspaper Magyar Nemzet called him "great news for George Soros".

Full article:

As if Secretary of State Antony Blinken had not been sufficiently involved in foreign debates, he is now accused of interfering in the Albanian elections on behalf of billionaire financier George Soros and as a result is suing for defamation in an international court.

One of Blinken's first curious actions to take office, taking an oath last year, was to sanction Albania's former president and prime minister, Sali Berisha, the anti-communist ally of Presidents H.Ë. and Ë. Bush, and who has been in opposition for eight years, and who is a vocal opponent of Soros and his Open Society Foundations, who has pushed for judicial and electoral "reform" in Albania.

Në një deklaratë zyrtare dhe një postim shoqërues në Tëitter prillin e kaluar, Blinken pretendoi se Berisha është "i korruptuar" dhe se kishte "minuar demokracinë në Shqipëri" dhe e ndaloi atë, gruan dhe dy fëmijët e tij të hynin në SHBA.

Berisha i mohon me forcë akuzat, është i indinjuar që Blinken nuk ka dhënë kurrë asnjë provë, pretendon se qeveria amerikane po përpiqet të mbështesë qeverinë shqiptare socialiste të kryeministrit aleat të Soros, Edi Rama dhe ka nisur një aksion shpifjeje kundër sekretarit në një gjykatë në Paris. Vitin e kaluar, gjykata korrektuese e Parisit ra dakord të dëgjonte rastin e tij.

“Asnjëherë në jetën time nuk jam akuzuar nga një person apo një institucion për korrupsion”, tha Berisha në telefon nga kryeqyteti shqiptar, Tirana. “E kundërta ishte e vërtetë. Kam punuar shumë ngushtë me qeverinë amerikane në luftën kundër korrupsionit.”

Problemi me Sorosin

Ai thotë se sanksionet janë hakmarrje për përpjekjen e tij për ta shpallur Sorosin “persona non grata” në Shqipëri, pasi u shqetësua për ndikimin keqdashës të Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur të Soros në vendin e tij.

“Unë kurrë nuk kam pasur një problem personal me George Soros. Problemi është së pari ai e ndihmoi Shqipërinë që të kishte shoqëri civile dhe unë i isha falënderues por në një kohë të shkurtër u bë e qartë se ai po krijonte një model monastik të shoqërisë civile. . .

“Grupi Soros diktoi gjithçka. Pra, tani kemi një sistem drejtësie, të kontrolluar totalisht nga qeveria. . . Drejtuesit e institucioneve të drejtësisë, në kundërshtim me ligjet kushtetuese, për momentin janë ish-prokurorë komunistë”.

Berisha, një kardiolog që udhëhoqi lëvizjen për të rrëzuar diktaturën komuniste të Shqipërisë, shërbeu si presidenti i parë jokomunist i Shqipërisë nga viti 1992 dhe më vonë si kryeministër dhe lider i opozitës.

Republikani republikan i Nju Jorkut, Lee Zeldin ka kërkuar tre herë që Blinken të sigurojë prova për të mbështetur akuzat e tij për korrupsion kundër Berishës. Gjatë një takimi të Komitetit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve qershorin e kaluar, Zeldin tha se vendimi erdhi "me sa duket nga askund".

Zeldin tha se Berisha “ishte i njohur gjithashtu si një kundërshtar agresiv i George Soros. Çfarë informacioni specifik mund të ndani me komitetin në këtë kohë për të justifikuar këtë lëvizje dramatike?”

"E papranueshme dhe e dyshimtë"

Matt Palumbo pretendon në librin e tij të ri “The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Netëork of George Soros” se Blinken ka lidhje familjare me Soros.

Ai thekson faktin se babai i sekretarit të shtetit, Donald Blinken, ish-ambasadori i SHBA-së në Hungari dhe gruaja e tij Vera financuan Arkivat e Shoqërisë së Hapur të Vera dhe Donald Blinken në Universitetin e Evropës Qendrore në Budapest, i cili u themelua dhe financohej nga Soros.

Palumbo citon gjithashtu një raport të Rrjetit të Fondacioneve Soros nga viti 2002, në të cilin Donald Blinken renditet në Bordin e Administratorëve të universitetit, me Soros si kryetar.

Pasi Antony Blinken u konfirmua si sekretar i shtetit, gazeta hungareze Magyar Nemzet e quajti atë "lajm të madh për George Soros".

Në nëntor, Zeldin i shkroi përsëri Blinken duke kërkuar që ai të justifikonte veprimet e tij në Shqipëri.

"Kjo është tani kërkesa ime e tretë për informacion shtesë që nga ngritja e çështjes së sanksionimit të Sali Berishës me Sekretarin Blinken gjatë seancës dëgjimore të Komisionit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve më 7 qershor 2021," shkroi Zeldin.

"Congress plays an important oversight role for the executive branch, including the State Department, yet my office has received extremely few details in response to my questions. "It is unacceptable and doubtful that the State Department has not sufficiently complied with this request for additional information in a timely manner and has instead chosen to slow down a congressional request for transparency."

If there is evidence that Berisha is corrupt, he should make it public. Otherwise, America's reputation is damaged.

 

Latest news