Flash News

E-TJERA

EU-BP summit on December 6, the State Police unveils the plan of measures

EU-BP summit on December 6, the State Police unveils the plan of measures

The State Police has today presented the plan of measures within the EU-Western Balkans Summit, which will be held on Tuesday, December 6.

The police have announced the streets where traffic will be blocked, starting from "Dëshmorët e Kombit" Boulevard to "Mother Teresa" Square. The movement of vehicles and citizens will be blocked on these axes and only the movement of the residents of the area will be allowed.

The security perimeter established by the police also foresees the way citizens, deputies, journalists and students will move.

Police notification:

"Dëshmorët e Kombit" boulevard, from the Dajti bridge to "Mother Teresa" Square;

"Bajram Curri" boulevard from the intersection with "Elbasani" street to the intersection with "Ibrahim Rugova" street;

"Pope John Paul II" street from ETC-RTSH-Stadium;

"Dervish Hima" street;

"Asim Zeneli" street;

"Themistokli Gërmenji" street, near Elbasan street and the intersection near "Papa John Paul II" street;

"Ismail Qemali" street, from the Liceu intersection to "Elbasan" street.

"Mustafa Matohiti" street, near "Kosova" school;

"Jul Variboba" street, near the post office, on Elbasani street and "Papa John Paul II" street;

"Fatmir Haxhiu" street, ETC;

"Lekë Dukagjini" street, from "Shopen" square, to "Air Albania" stadium and around the stadium;

"Skerdilajd Llagami" street and "Faik Konica" street.

There will also be a ban on the traffic of vehicles on the road axis;

Rinas – Mbikalimi i Kasharit – Autostrada “Durrës – Tiranë” – Ish-sheshi “Shqiponja” – Unaza e Tiranës – Rrethrrotullimi i Saukut – Rrethrrotullimi pranë Akademisë së Policisë – Pallati i Brigadave – Rrethrrotullimi i qytetit “Studenti” deri tek kryqëzimi me bulevardin “Bajram Curri”.

Kufizime të qarkullimit të automjeteve të tonazhit të rëndë, do të ketë në aksin rrugor “Shkodër – Lezhë – Milot – Thumanë – Fushë Krujë – Vorë”.

Masat e planifikuara nga Policia e Shtetit, për këtë aktivitet të rëndësishëm konsistojnë në disa plane, konkretisht:

Garantimin e rendit publik para, gjatë dhe pas zhvillimit të Samitit.

Organizimin e shërbimeve policore për sigurimin e të gjithë perimetrit të sigurisë së Samitit.

Sigurimin e delegacioneve përgjatë gjithë rrugëkalimit, nga Rinasi për në Tiranë.

Eskortimin e delegacioneve nga aeroporti i Rinasit, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Rinas.

Eskortimi i delegacioneve nga PKK Morinë, Kukës, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Morinë, Kukës.

Eskortimi i delegacioneve nga PKK Hani i Hotit, Shkodër, për në vendin e zhvillimit të Samitit në Tiranë, dhe në kthim për në Hani i Hotit, Shkodër.

Sigurimin e rrugëkalimeve të shërbimeve të emergjencës.

Menaxhimi i trafikut rrugor në qytetin e Tiranës, para, gjatë dhe pas zhvillimit të Samitit, etj.

Gjithashtu, për të mos krijuar pengesa në mbarëvajtjen e institucioneve që janë brenda perimetrit të sigurisë të këtij Samiti, si dhe të banorëve rezidëntë në perimetrin e sigurisë, sqarojmë se:

- The entry of Albanian Radio Television employees will be on foot, on "Themistokli Germenji" street;

- The entry of AKSHI employees will be on foot, on "Jul Variboba" street;

- The entrance of the Prime Minister's employees will be on foot, on "Ismail Qemali" street from "Elbasani" street;

- The entrance of the employees of the Presidency of the Assembly will be done on foot, on the street "Ismail Qemali" from the side of the street "Ibrahim Rugova";

- Students will enter on foot, from "Ibrahim Rugova" street - "Shopen" square - "Lek Dukagjini" street - University;

- The entry of local and foreign journalists invited to the summit will be on foot, on "Abdyl Frashëri" street, in the direction of the Palace of Congresses.

Latest news