Flash News

Ditari i Opozitës

Vasili reacts to Vucic's statements at the UN about Kosovo: Rama does not dare to speak

Vasili reacts to Vucic's statements at the UN about Kosovo: Rama does not

The vice-president of the Freedom Party, Petrit Vasili, has reacted to the speeches of the Serbian President, Aleksandër Vucic at the UN, about Kosovo and Russia.

Vasili, through a post on Facebook, said that they clearly show that he "has returned much further back to the trenches of malignant nationalism and anti-Euro-Atlanticism".

In his reaction, Vasili spoke harshly to Prime Minister Edi Rama, whom he said that "while commenting on every action of Kosovo and Albin Kurti with a lot of irony and with insulting language, when it comes to the issue of Vuçiçi, he shuts his mouth".

According to him, "Kosovo and Albin Kurti are on the right path of principles, of protecting the integrity of Kosovo and Euro-Atlanticism".

Petri Vasili's reaction

Vučić at the UN fiercely against Kosovo, for Russia and Rama, who doesn't even dare to speak!

The President of Serbia at the UN clearly showed that he has returned far behind in the trenches of Malian nationalism and anti-Euro-Atlanticism.

Vucic has drawn unimaginable parallels between the intervention of international forces against the terrible Serbian genocide in Kosovo that brought about its independence and Putin's aggressive attack on Ukraine.

Here is what Vucic said at the UN:

⁉"The efforts to divide my country into pieces that started in 2008 have not ended yet," said Vucic. "I will talk about the principles that have been violated. Here in this room, we heard from the president of the USA when he said that among the greatest principles is territorial integrity", he added.

According to him, in the case of Kosovo, all Western countries have violated the UN charter.

Here's what Vucic said at the UN:

⁉️"It happened without any decision from the Security Council to attack an independent country. It was not good for you when Putin used the same excuses", he said further. "From the victory of these 19 countries over Serbia, worse than this is that now they are talking about the territorial integrity of Ukraine. We support the territorial integrity of Ukraine even though we do not break our relations with Russia", said Vucic.

Vuçic ka treguar shume qarte se nuk e njeh Kosoven dhe ka kritikuar Presidentin Byden per njohjen e Kosoves.

Ja cfare tha Vuçiç ne OKB:

⁉️“Këtu, në këtë sallë, vetëm dy ditë më parë, e dëgjuam presidentin e Shteteve të Bashkuara [Joe Biden], duke folur për parimin më të rëndësishëm në marrëdhënie mes vendeve, për respektin e integritetit të tyre territorial dhe sovranitetin… i vetmi telash në këtë ishte se vetëm pak orë pas fjalimit të tij, ai e takoi presidenten e të ashtuquajturës Kosovë, e cila cilësohet nga vendet më të fuqishme të Perëndimit si presidente e një vendi të pavarur, e dalë nga territori i Republikës së Serbisë”, u shpreh presidenti i Serbisë.

Vuçiç ka konfirmuar mbeshtetjen e hapur ndaj Rusise agresore.

Ja cfare tha Vuçiç ne OKB:

⁉️”Ne kërkojmë një përgjigje të qartë në pyetjen që unë ua bëj prej vitesh bashkëbiseduesve të mi, udhëheqësve të shumë vendeve – cili është ndryshimi midis sovranitetit dhe tërësisë tokësore të Ukrainës dhe sovranitetit dhe tërësisë tokësore të Serbisë që është shkelur rëndë dhe që shumë prej jush i jepni njohje dhe legjitimitet ndërkombëtar? Unë kurrë nuk kam marrë një përgjigje racionale nga askush”,

Vuçiç ka konfirmuar serish se nuk do te vendose sanksione ndaj Rusise.

Ja cfare tha Vuçiç ne OKB:

“vlerëson se politika e sanksioneve kundër Federatës Ruse askujt nuk mund t’i sjellë rezultate.

Të gjithë mundohen të më japin mësime morali për gjithçka dhe të shpjegojnë se si dhe në çfarë mënyre duhet të vendosim sanksione ndaj Rusisë. Këtu jam unë, i cili ende ka njëfarë ndikimi në vendimmarrje në institucionet e Serbisë, ende nuk jam për këtë”, tha Vuçiq.

K O N K L U Z I O N !!

Ndaj ketij qendrimi politik shume te eger anti Kosove dhe kunder procesit te negociatave Kosove Serbi nuk ka asnje qendrim nga Edi Rama.

Ndersa Rama komenton me vrap me shume ironi dhe me gjuhe fyese çdo veprim te Kosoves dhe Albin Kurtit kur vjen çeshtja tek Vuçiçi qep gojen.

Ky eshte nje qendrim antishqiptar dhe imoral.

Gjithashtu edhe negociatoret nderkombetare te dialogut Kosove Serbi aq te zellshem per te komentuar e sanksionuar Kosoven dhe Albin Kurtin padrejtesisht si mundet te rrine te heshtur dhe nuk mbajne asnje qendrim per te denuar pozicionimin prorus, kunder njohjes se Kosoves dhe minues per dialogun Kosove Serbi, qe ne menyre te papranueshem dhe te paimagjinueshem Vuçiç mbajti publikisht ne OKB.

Heshtja e negociatoreve nderkombetare e perkeqeson dukshem objektivitetin dhe paanshmerine e tyre qe edhe aktualisht eshte e kompromentuar.

Vuçiç foli, ndersa Rama dhe ndekombetaret heshten kjo shpjegon gjithshka.

Perfundimi eshte shume i qarte:

Kosova dhe Albin Kurti jane ne rrugen e duhur te parimeve, te mbrojtjes se integritetit te Kosoves dhe te euroatlantizmit.

While others have lost their way, some on purpose, like Edi Rama, and others out of helplessness, but in any case, they are forced to find the right path, which leads only to the west.

Latest news