Flash News

OPINEWS

'McGonigal' - The story of a power that corrupts against the country

'McGonigal' - The story of a power that corrupts against the country

Today it is understood that the money of corruption is not cleaned only through towers or investments of offshore companies, it is invested against the Albanians, to advertise a part of them as Putin's soldiers so that the rest will be the saviors, to advertise a part of them as threat to democracy and stability that the rest gain the right to steal elections in the name of stability and democracy

While McGonigal will serve for many years as an example of a senior FBI leader who was corrupted, Albania will be an example of a corrupt state. The rapprochement of any American official with Albania will be viewed with suspicion, just like the relationship of FIFA or the European Parliament with Qatar, or the Parliamentary Assembly of the Council of Europe with Azerbaijan.
The difference from the "FIFA", "Kaili" or "Caviar Diplomacy" scandals is that the emir of Qatar and the autocrat of Azerbaijan bribed high Western officials for the benefit of their country, while the autocrat of Albania for his own benefit against country.

Albania's autocrat was interested in the largest opposition party, which represents 42 percent of Albanians, being called influenced, even paid by Putin, to destabilize Albania and the Balkans.

This is how he ensured eternal power, branding the opposition and its supporters as Putin's concubines. "Those who go after the ruble," he said, insulting these 42 percent who voted for the opposition, while the FBI investigated and the American public media talked about Russian funding of the opposition.

Mother Jones magazine did "independent" investigations against the opposition, Albania's name was used as an example of a tool of an autocrat who is threatening democracies in the Balkans and Europe. A beloved fable for the West, devastating for Albania.

Today it is revealed that this devastating fable is financed. Not from Serbia, nor from Russia, but from the Albanian Government. Today it is understood that the money of corruption is not cleaned only through towers or investments of offshore companies, it is invested against the Albanians, to advertise a part of them as Putin's soldiers so that the rest will be the saviors, to advertise a part of them as threat to democracy and stability that the rest gain the right to steal elections in the name of stability and democracy.

Këtë kemi blerë me paratë tona; Shkatërrimin e imazhit në shërbim të instalimit të regjimit personal të Edi Ramës. Jo vetëm të imazhit të Shqipërisë. Me skandalin Mcgonigal dhe me ato të Katarit dhe Azerbajxhanit, imazhi i Perëndimit është shkatërruar më keq. Institucionet perëndimore, si pika referimi për vendet që luftojnë dëshpërimisht për demokraci, si Shqipëria, janë ekspozuar të hapura ndaj korrupsionit, aq të hapura sa, për të përfituar nga paratë e dyshimta të lindjes, për të cilat hartojnë raporte kritike, mund të bëjnë gjithcka.

Kompanitë lobuese në SHBA, që marrin para edhe nga regjimet më kriminale apo kompanitë e marketingut politik, të tipit Tony Blair, që imitojnë lobimin amerikan në Europë, nuk e kishin dobësuar ndjeshëm besueshmërinë e Perëndimit në Shqipëri.

Hetimi për financimet ruse të PD-së, i hapur nga FBI, megjithëse qesharak dhe i pabesueshëm, mbajti për 5 vjet debatin e hapur në vend, mbajti për 5 vjet frikën nga ndërhyrjet e papërshtatshme të qeverive problematike, kundër interesave kombëtare apo demokracisë dhe stabilitetit në gjtihë rajonin.

Me plasjen e flluskës gjigande të Mcgonigal, në vend të lehtësimit, shtohet shqetësimi, në vend të përgjigjeve, shtohen pyetjet: Deri ku na kanë gënjyer? Deri ku ka shkuar efekti i korrupsionit të parave të dyshimta në shërbim të Kryeministrit? Kush ka patur të drejtë, opozita dhe shoqëria civile që e kanë konsideruar Edi Ramën - problem në 5 vitet e fundit, apo qeveria e SHBA që e ka konsideruar partner të besueshëm dhe garant të stabilitetit dhe demokracisë? Kush e ka minuar në fakt demokracinë në Shqipëri?

Ndërkohë që Gjyqi në Uashington do të japë përgjigje, shpresa se atje do të vihet drejtësia për Shqipërinë, është e paargumentuar. Precedentët tregojnë se çdo vend bënë drejtësinë për vete. Njësoj si me Bilalin, që u dënua, por askush nuk u mor me "gruan" që i çoi 80 mijë dollarët nga Greqia, me Habilajt që u dënuan, por askush nuk u mor me njeriun e pushtetshëm që doli në përgjime, me skandalin e FIFA-s ku u dënuan anëtarët e Komitetit Ekzekutiv që u korruptuan, por korruptuesi organizoi Botërorin siç e donte, apo me Diplomacine e Haviarit, ku u dënua deputeti italian Luca Volonte, por askush nga regjimi i Alijev.

The hope that the new Justice in Albania will do justice is also in vain. The only benefit is the discovery of the corruption map organized by Edi Rama. The ways, men and tools he uses in political warfare. His ability to corrupt the FBI against the opposition compared to the ease he has to corrupt in Albania against the opposition.
This orientation map blames him for everything he has done and is doing for the destruction of the DP, for undermining democracy and removes the legitimacy of his power./Dosja.al

Latest news