Flash News

E-TJERA

Asambleja voton pro raportit për anëtarësimin e Kosovës në KiE

Asambleja voton pro raportit për anëtarësimin e Kosovës

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar sot (16 prill) pro për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë.

Për t’u miratuar nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës duheshin një shumicë prej 2/3 të votave të anëtarëve të pranishëm në mbledhje.

171 vota pro, 29 kunder dhe 11 abstenim.

Pas votimit të Asamblesë Parlamentare çështja kalon në duart e ministrave të Jashtëm të Këshillit të Evropës, të cilët duhet të vendosin përfundimisht nëse Kosova do të bëhet anëtarja më e re e organizatës.

Të fundit