Flash News

POLITIKOFF

A quarantine diary of an actress

A quarantine diary of an actress

From "Damla Sonmez Quarantine Diary"

Quarantine brought with it an individual confrontation. When one has so much time alone with oneself, they can hold a mirror; for all the truths, mistakes and what if… Damla Sönmez devoted this period to getting to know herself, to reconciling with the feelings she has avoided and learning to manage every time. Like all of us, she eased her loneliness with technology.

A quarantine diary of an actress

How much isolation has it been for you?

I thyer ... Jam disi filozofike. Kjo ishte një zonë për të cilën isha kurioze para se të fillonte karantina. Tani shikoj dhe lexoj gjithçka që mund të gjej, nga Mileti te filozofët e epokës moderne. Është Dilara Çolak në Youtube, çdo kanal quhet "Dilosof", kështu që unë po e dëgjoj atë. Kur bëhet fjalë për leximin, përpiqem të lexoj atë që mendojnë bashkëkohësit bashkëkohorë në lidhje me temën. Duke lexuar, dua të them vetëm artikuj. Unë kam qenë duke ecur nëpër shtëpi me libra të ndryshëm që kur filloi e gjithë kjo situatë. Nuk do të jetë shumë origjinal, por - për sa më përket mua, është jashtë shtypjes në Evropë - libri i vetëm që mund të përqendrohem të lexoj dhe që është mirë për mua është "Murtaja" e Albert Kamysë. Mendoj se Kamyja më bën të ndihem mirë, sepse ai na tregon për një periudhë si kjo, që ka ndodhur më parë, dhe sepse na ofron analogjitë e tij nga periudha në të cilën ndodhi gjithçka. Unë jam pak më pranuese sesa isha në ditët e para. Unë ndjek masat paraprake, lajmet. Po përpiqem ta mbaj mendjen dhe shpirtin tim të shëndetshëm.

A quarantine diary of an actress

A kishte ndonjë histori pandemike që keni parë më parë? Apo ju, si shumë prej nesh, u interesuat për këtë lloj përmbajtje kur dëgjuat për virusin?

Unë kisha një paragjykim të përgjithshëm ndaj zhanrit horr-thriller. Por ka shumë filma në lidhje me pandeminë në listën time. Kam në plan ta kaloj këtë proces duke u mësuar me emocionet që u përpoqa t'i shmangja më parë, të cilave me vetëdije u përpoqa t'i qëndroja larg. Sepse padyshim që bota, pa marrë parasysh se nga cili emocion përpiqesh të distancohesh, të shtyn në situata në të cilat nuk dëshiron kurrë të jesh ose as nuk mund ta imagjinosh të jesh në të dhe thotë, "Kalo!"

Si e filloni ditën tuaj?

Zgjohem vonë. Kjo është një çështje që unë po përpiqem ta zgjidh. Por edhe fle vonë. Netët i kaloj duke shkruar. Unë kam filluar të bëj aktivitet fizike. Shtrihem, ndalem. Fillova të mësoj-praktikoj meditimin. Ishte diçka që kisha thënë që doja ta provoja për një kohë të gjatë dhe nuk e bëra kurrë.

A quarantine diary of an actress

A keni qenë në gjendje të mbani rutinën tuaj?

E kam kuptuar që në të vërtetë nuk kam një rutinë. Unë jam duke mësuar shumë për kohën në këtë proces. Po, për shkak të punës sonë, programet tona janë tashmë shumë të parregullta, por unë kam filluar të kuptoj se shumica e gjërave që nuk i bëjmë sepse "nuk kemi kohë" nuk po ndodhin sepse në të vërtetë nuk krijojmë koha për ta bërë atë. Tani për tani, unë mund të gjej shumë justifikime për shumë gjëra që nuk mund t'i bëj

Si e kaloni pjesën më të madhe të kohës?

Në tryezën time… duke u përpjekur të shkruaj, lexoj ose shikoj. po, duke punuar. Duke pranuar atë që mund të bëj. Do të doja të të thosha se jam duke u përmirësuar, po mësoj, se po ia shtoj vetes këtë.  Kur njerëzit më pyesin si jam, unë them, “Jo keq apo mirë, thjesht normal”. Ne jemi duke biseduar me video, me dy ose më shumë njerëz. Është gjithashtu e rëndësishme të mos ndiheni vetëm.

A quarantine diary of an actress

A keni dalë ndonjëherë nga shtëpia gjatë izolimit shoqëror?

Ne dalim për të blerë gjërat e domosdoshme për familjen time dhe për të marrë ushqimet e tyre çdo 4-5 ditë. Veshja e maskave dhe dorezave, mbajtja e distancës shoqërore me njerëzit, dhe me familjen time gjithashtu.

Si i bëni pazaret tuaja ushqimore?

Ne kemi një treg të vogël afër. Shkojmë atje. Qëndrojmë larg supermarketeve. Ne gjithashtu porosisim nga tregjet online.

Po në aktivitet në shtëpi, a ushtroni rregullisht? A keni ndonjë sugjerim për të qëndruar aktiv?

Bëj yoga, shtrihem. Vallëzimi është i mirë si për trupin ashtu edhe për shpirtin.

A ka ndonjë serial që keni shikuar shumë gjatë këtij procesi? Unë nuk mendoj se ka një kohë më të mirë për shikimin e tepruar.

Ne jemi gati të përfundojmë “Marvelous Mrs. Maisel”. “State of Union”" është një shfaqje shumë e mirë. Tani po shikojmë "Ëatchmen"

Çfarë prisni të ndryshoni në rutinën tuaj personale pas gjithë këtij fundi?

Unë dua të dal nga kjo periudhë pasi kam mësuar të menaxhoj më mirë kohën.

A quarantine diary of an actress

Jemi në një kohë kur rrjetet sociale si Instagram, Youtube, Tëitter, Tiktok janë në qendër të jetës sonë, çfarë marrëdhënie keni me mediat sociale?

Twitter është gazeta jonë. Në YouTube, mund të gjesh shumë kanale dhe ekspertë për shumë fusha të ndryshme për të cilat dëshiron të mësosh. Instagram është një zonë ku të gjithë zbulojnë jetën e tyre aq sa dëshirojnë ta tregojnë.

Sa ka ndryshuar roli i teknologjisë në jetën tuaj?

Nuk isha mësuar me bisedën me video. Tani mund të qëndroj në kontakt me miqtë e mi, madje edhe me ata që nuk i kam parë për shumë kohë, falë platformave të bisedave përmes videove. Mendoj se kjo është gjëja më e madhe që kjo epokë më ka sjellë në lidhje me teknologjinë. Gjithashtu, jam e kënaqur që teknologjia ekziston. Po, sjell gjëra të këqija me vete, ekziston edhe një ndotje e pabesueshme e informacionit, por pa teknologji, ne do ta kishim kaluar këtë periudhë shumë, shumë vetëm.

Kjo apo Ajo

Nje liber?

Albert Kamy - Murtaja

Një film?

Sorrentino, Youth

Një kenge?

Class of 99, Sun Screen

Perfume or disinfectant?

Disinfectant

Facetime or party at home?

Holiday at home

Tiktok apo Instagram?

Instagram

Burimi: Based Istanbul

 

Latest news