Flash News

KRYESORE

‘Vetëm pesë kandidatë kaluan Vetingun’, Gent Ibrahimi tregon ecurinë e punës në SPAK

‘Vetëm pesë kandidatë kaluan Vetingun’, Gent Ibrahimi

Kryetari i KLP, Gent Ibrahimi deklaroi në Report tv se ende nuk ka një datë përfundimtare për nisjen nga puna të SPAK, por theksoi se janë analizuar 15 kandidatë dhe vetëm 5 prej tyre kanë kaluar Vettingun deri tani.

“Jemi në hapat e fundit të një procesi të gjatë. Kemi analizuar dhe miratuar 15 kandidatë që në cdo çast mund të emërohen në SPAK. Ju e dini që është edhe një kusht që duhet të kalojnë vettingun. Është procesi i fundit kalimi i vettingut. Por vetëm 5 e kanë kaluar tre të tjerë janë në fazën e fundit. 7 të tjerë janë në faza të ndryshme. 2 janë në kolegjin e apelimit të ankimuar. Ata të tjerët janë në shkallën e parë të vettingut. 7 kandidatë janë në faza të ndryshme të procesit të vettingut. KLP e ka diskutuar këtë opsion, pra opsionin kur SPAK ngrihet edhe më pak se 10 prokurorë”-tha Ibrahimi.

Ditari politik

Të fundit