Flash News

E-TJERA

Besimtarët myslimanë nisin sot muajin e shenjtë të Ramazanit

Besimtarët myslimanë nisin sot muajin e shenjtë të Ramazanit

Besimtarët myslimanë nisën muajin e shenjtë të Ramazanit në kalendarin islamik, simboli i sakrificës.

Për një muaj, besimtarët që agjerojnë nuk duhet të konsumojnë ushqime dhe pije, për më shumë se 10 orë. Gjatë Ramazanit agjërimi nuk lejon të konsumosh asgjë, deri kur dielli perëndon. Në këtë orar, familjet ulen së bashku për të ngrënë.

Ramazani konsiderohet si periudha kur trupi dhe shpirti pastrohen. Agjërimi fetar është një mundësi për të reflektuar dhe Libri i shenjtë i Kuranit e përcakton si një nga pesë shtyllat islame, simbol i sakrificës.

Përveç pastrimit të shpirtit, agjërimi mbahet për tu solidarizuar me të varfrit, për të ndarë ushqimin me ta.

Pjesa më e madhe e njerëzve që agjërojnë gjatë Ramazanit ndodhen në Egjipt, Arabinë Saudite, Liban, Jordani, Kuvajt, Katar, Algjeri, Tunizi, Jemen, Siri, Irak, Iran, Turqi, Kosovë, Shqipëri e shumë shtete të tjera.

Të fundit