Fotot e zeza në Instagram që u kritikuan: I bënë dëm protestës

Dje Instagrami u shndërrua në të “zi” për shkak të sensibilizimit që po behët në mënyrë masive për vdekjen e afro-amerikanit George Floyd dhe racizmit në Amerikë.

Nisma nisi fillimisht nga njerëz të industrisë së muzikës, të cilët kërkuan solidaritet me lëvizjen #BlackLivesMatter. Pas shpërndarjes në rrjete sociale, pat kritika pasi shumë njerëz mendonin se postimi i fotove të zeza nuk ndihmonte askënd.

Duke përdorur hashtagun #BlackLivesMatter si mbishkrim mbi fotot e zeza, njerëzit “bllokuan” postimet që kanë si qëllim të shfaqin se çfarë po ndodh realisht me protestat. Në hashtagun e mësipërm shfaqeshin vetëm foto të zeza dhe asnjë zhvillim i ri mbi ngjarjet, gjë që nuk është në dobi të protestave.

 

View this post on Instagram

 

#theshowmustbepaused

A post shared by @ theshowmustbepaused on

 

View this post on Instagram

 

It’s hard to know what to say because I’ve been dealing with racism my entire life. That said, it’s rearing its ugly head right now & by God it’s time to deal with it once & for all. My team & I stand for justice. Conversations will be had & action will be taken. #THESHOWMUSTBEPAUSED For all of my friends in the blind and differently-abled communities, here’s the text that is included in this image: “MUSIC INDUSTRY BLACK OUT TUESDAY Due to recent events please join us as we take an urgent step of action to provoke accountability and change. As gatekeepers of the culture, it’s our responsibility to not only come together to celebrate the wins, but also hold each other up during a loss. Join us on Tuesday JUNE 2 as a day to disconnect from work and reconnect with our community. #THESHOWMUSTBEPAUSED”

A post shared by Quincy Jones (@quincydjones) on

 

View this post on Instagram

 

#blackouttuesday

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes212) on

 

View this post on Instagram

 

#blackouttuesday

A post shared by Isla Fisher (@islafisher) on

 

View this post on Instagram

 

Link in bio for a place to donate that splits funds across a number of worthy causes

A post shared by Anna Kendrick (@annakendrick47) on