Flash News

KRYESORE

Meta flet për mbylljen e basteve: Nuk janë zgjidhje për të shpëtuar nga varfëria

Meta flet për mbylljen e basteve: Nuk janë zgjidhje për të

Presidenti Ilir Meta një fabrikë ku janë punësuar mbi 100 vajza dhe gra, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Zhdukjes së Varfërisë.

Gjatë fjalës së mbajtur, kreu i shtetit theksoi se mbështetja e këtij sektori është zgjidhje për të luftuar varfërinë dhe për t’i larguar shqiptarët nga veset e këqija.

“Duhet të mendojmë të gjithë në këtë drejtim, që të kemi një shoqëri më të shëndetshme. Nuk mund të jetë zgjidhje as nxitja e kanabisit apo forma e “aventura” të tilla, që e dimë se sa shumë i kanë kushtuar vendit dhe familjeve shqiptare. Janë mijëra njerëz që janë nëpër burgje, strese pa fund, e shkatërrime familjesh që ka prodhuar ky fenomen. As bastet nuk janë zgjidhje për të shpëtuar nga varfëria, por vetëm puna e qëndrueshme, me standarde, me përgjegjshmëri të tillë sociale që ne duhet ta nxisim më shumë duke motivuar dhe duke mbështetur ata investitorë të cilët e tregojnë këtë me shembuj konkretë”, u shpreh Meta.

Ditari politik

Të fundit