Një letër që tregon degradimin institucioneve; kreu i AKEP i drejtohet ministrit Lleshaj: I dashur vëlla, jepi fund këtij poshtërimi

Ilir Zela, kreu i Këshillit Drejtues të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), i është drejtuar me anë të një letre ministrit të Brendshëm, Sandër LLeshaj. Letra është publikuar nga ‘Fax News’ ndërkohë që përmbajtja e saj tregon edhe një herë tjetër degradimin e institucioneve shqiptare.

Zela i ankohet Lleshajt për sorollatjen që i bëjnë institucionet për aplikimin për pasaportë. Kreu i AKEP flet për një poshtërim të hershëm që u bëhet qytetarëve që duan të aplikojnë për këtë dokument, por ai është kujtuar të denoncojë skandalin vetëm tani që po përballet vetë me këtë situatë.

Gjithashtu, në këtë letër që dërgohet nga drejtuesi i një institucioni te një institucion tjetër, përdoren terma aspak normal për një komunikim zyrtar. Zela i drejtohet Lleshajt me “i dashur vëlla” apo “i dashur ministër”, ndonëse komunikimi i tij duhet të ishte ndryshe.

Kjo situatë tregon se shqetësimet e qytetarëve shqiptarë mund të arrijnë në tryezën e drejtuesve të institucioneve vetëm kur preket interesi i këtyre të fundit.

Letra e kreut të AKEP për ministrin e Brendshëm:

I nderuar minister Sander Lleshaj.

Po ju shkruaj publikisht me lutjen per tu marre seriozisht me dhenien fund te poshterimit te qytetareve shqiptare sa here bejne nje aplikim per pasaporte.

Sot u paraqita per aplikim ne piken prane njesise 2 dhe aty nuk kishte sherbim. Asnje njoftim per arsyen dhe as ku duhet te drejtohet qytetari.

Me dashamiresine e punonjesve te njesise 2 mesova se duhet te shkoja per aplikim tek njesia 5.

Kur paraqitem aty me kerkojne pasaporten e vjeter qe ta demtojne para se te bej aplikimin per te rene. U them se duhet te udhetoj nderkohe qe pergatitet e reja. Me thone qe keshtu eshte rregulli.

Cfare eshte ky rregull antikushtetues qe pengon te drejten time kushtetuese per te levizur? Apo eshte interesi i ALEAT permbi Kushtetuten e Shqiperise!

Dhe nje gje tjeter i dashur vella: pse duhet te shkoje qytetari ne tre vende kater here per te bere nje pasaporte? Dy here tek gjendja civile, nje here tek ALEAT dhe nje here ne polici? 5 dite pune i dashur Minister!

Per te mos folur per çmimin e pasaportes qe e kane  vene sikur te ofrojne sherbim me standard te barabarte me SHBA.

Te lutem jepi fund ketij poshterimi!