Një palë këpucë në shesh për ata që lanë atdheun për një jetë më të mirë

Qytetarët e Shkupit, në formë simbolikë kanë mbushur me këpucë sheshin para godinës së Bashkisë, për të gjithë anëtarët e familjeve të tyre që u larguan nga Maqedonia në kërkim të një jete më të mirë.

Kjo ishte një mënyrë për të shprehur pakënaqësinë dhe zhgënjimin e tyre me standardin e ulët të jetesës në atdhe.

Me këtë akt paqësor e simbolik, por me një mesazh të qartë, shumë qytetarë iu kanë kujtuar autoriteteve se të afërmit e tyre po largohen gjithnjë e më shumë nga vendi për standarde me të larta jetese.