Policia kërkon ngritjen e padisë ndaj kryeministrit të Çekisë

Policia në Republikën Çeke ka kërkuar ngritjen e padisë ndaj kryeministrit Andrej Babis. Polica çeke ka përfunduar hetimet mbi keqpërdorimin e fondeve të Bashkimit Evropian dhe dosjen e ka dorëzuar tashme në prokurori.

Babis akuzohet për çështjen ‘Stork’s Nest’, ku dyshohet se ka pranuar ilegalisht 2 milionë euro nga subvencionet e BE-së.

Nëse shpallet fajtor, kryeministri çek rrezikon edhe dënimin me burg.