‘Sfurqet gjigandë’, instrumenti famëkeq që ushtria kineze po përdor kundër protestuesve (Foto)

‘Sfurqe’ të mëdhenj që shkaktojnë djegie dhe plagë të rënda. Këto janë armët që po përdor policia dhe ushtria kineze ndaj protestuesve që janë mbledhur në një stadium në Shenzhen.

Reuters ka fotografuar policë dhe ushtarë që stërviten për të kontrolluar turmën me anë të këtij instrumenti.

Foto e ushtarëve kinezë u postuan gjatë së premtes nga mediat kineze.

Më herët, Amnesty International ka paralajmëruar së këto pajisje janë mjaft të rrezikshme për protestuesit.