Video/ Rritja e tarifave të shkollimit nga shteti, studentët ngrihen në protestë

Studentet e Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit,  Arkitekturës dhe Urbanistikës po protestojnë kundër rritjes së tarifave që duhet të paguajnë për shkollimin.

Para godinës së fakultetit, ata kërkojne heqjen e tarifës prej 670 lekë për kredit për çdo provime të mbartur.

Kryetari i FRPD-së Belind Këlliçi, teksa ka shpërndarë videon e protestës shkruan, “Studentet e Fakultetit te Inxhinierise se Ndertimit & Arkitektures dhe Urbanistikes ne proteste kunder rritjes se tarifave nga shteti. Sikur mos mjaftoje tarifa aktuale vjetore, tashme studentet duhet te paguajne minimalisht 60.000 leke te vjetra per cdo provim te mbartur. Praktikisht ata duhet te paguajne dy here per te njejtin provim”.