Alfred Lela: Bashën e ndihmoi Zoti me Shkodrën, pse Rama nuk heq dorë me Doshin si të ‘dërguar special’?

Në një editorial për Politiko, Alfred Lela analizon skenën politike pas dorëheqjes së Valdrin Pjetrit dhë përpjekjeve të Ramës për të konstituuaar këshillin bashkiak të Shkodrës. Lela e konsideron si një ‘dhuratë të Zotit’ për Bashën krizën e Shkodrës që rihap temën e zgjedhjeve të 30 qershorit dhe shton se, Rama në vend që të tërhiqet, i shtyrë nga arsyet e tërbimit, vazhdon të ngulmojë te Shkodra duke kërkuar ngritjen e një këshilli bashkiak ilegjitim.

“Kur ngjante se Basha i kishte humbur të gjitha, por kurrë armiqësinë e Jozefinës, dhe Rama i kishte fituar të gjitha, por kurrë kontrollin mbi transgresionet, jemi futur në një rematch pas dorëheqjes së Valdrin Pjetrit”, shkruan drejtori i Politiko.al.

Ai e quan ‘minë’ në prehrin e legjitimimit të 30 qershorit ‘rënien’ e kryetarit të Bashkisë së Shkodrës ende pa u futur në zyrë.

Të plotë shkrimin këtu